8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiNagy siker a pécsi Helstáb Martin első egész estés filmje

Nagy siker a pécsi Helstáb Martin első egész estés filmje

A legjobb kísérleti nagyjátékfilm díját kapta az indiai Uruvatti Nemzetközi Filmfesztiválon a fiatal pécsi filmes első egész estés alkotása. A művészeti seregszemlén több mint 400 nevezett mű közül választották programjukba Helstáb Martin Zazongpari című filmjét.

Számos elismerést gyűjtött már be animációs rövidfilmjeivel a pécsi Helstáb Martin, új, másfél órás alkotásán öt és fél éve dolgozott. A film premierje október 9-én volt egyszerre három nemzetközi filmfesztiválon: a győzelmet elhozó indiain, a spanyol fantasy filmek fesztiválján, valamint Uruguayban, az El Salto függetlenfilm-szemlén.

Végül a fesztiválok eredményét a zsűri egy online díjátadón jelentette be, a magyar rendező egyedi formába öntött, szórakoztató stílusát emelték ki.

A fiatal alkotó – aki jelenleg a pécsi egyetem dokumentumfilm-rendező szakának hallgatója – pécsi stúdiójában saját maga építette díszletek közt, egy zöldháttérrel befedett garázsban dolgozott a filmjén, az utómunka két évet vett igénybe.

[su_note note_color=”#6ab032″]A Zazongpari egy kísérleti fantasy film egy szerzetesről, akit egy rejtett erdőbe küldenek, hogy felkeresse a legnagyobb szellemeket, ám nem várt találkozások nehezítik útját.[/su_note]

Az alkotás több filmfesztivál programjában is versenyben van a hónapban: a Párizsi Fantasy Fesztiválon, Indiában a Tagore Filmfesztiválon, továbbá egy szingapúri seregszemlén is bemutatják.

Íme a Zazongpari előzetese:
Korábbi cikkeink Helstáb Martinról:

https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/meghoditja-a-vilagot-a-pecsi-filmes-srac/

https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/helstab-martin-csodalatos-hogy-a-jarvany-lelassitja-az-ertektelen-filmek-gyartasat/

https://www.pecsma.hu/kultura/a-pecsi-helstab-martin-filmje-lett-a-legjobb-kiserleti-animacio/

Forrás: Farkas Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő