14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálElment a barátunk: Mokos Tibor

Elment a barátunk: Mokos Tibor

Negyvenhat éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Mokos Tibor, a Pécs TV főszerkesztője. A kolléga és barát több, mint tíz évig volt a helyi televízió munkatársa.

Mokos Tibor 1990-ben szerzett magyar-művészettudomány szakos diplomát a Janus Pannnonius Tudományegyetemen. A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójában felvételvezetőként, majd a Dráva Rádiónál műsorvezetőként dolgozott.

Röviddel a Pécs TV megalakulása után, a kilencvenes évek végén került a médiumhoz felelős szerkesztőként. A híradó műsorvezetőjeként, szerkesztőjeként és magazinműsorokban ismerték meg a nézők.

Kitűnő orgánumával, szakértelmével hamar belopta magát a pécsiek szívébe. Mokos Tibor a helyi televíziózás meghatározó személyisége lett. Hangját, arcát mindenki ismerte, ismeri.

A Pécs Médiaközpont megalakulásával a Pécs TV főszerkesztője lett. A Híradó műsorvezetőjeként és a Nagyítás című műsor szerkesztőjeként dolgozott. Betegsége az utóbbi hónapokban megakadályozta abban, hogy nap mint nap velünk, kollégáival lehessen, de még betegágyáról is figyelemmel kísérte a műsorokat, részt vett a szerkesztésben és tanácsokkal látta el munkatársait.

Mokos Tibor decemberben munkája elismeréseként megkapta a Pécsi Tudományegyetem sajtódíját.

A Pécs TV főszerkesztője december 24-én hunyt el. Jellegzetes hangjára és feledhetetlen személyiségére mindig emlékezni fogunk.

Mokos Tibort a Pécs Médiaközpont saját halottjának tekinti.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő