Nem hozták el a Tiszát Pécsre, elbontották a viccpárt pécsi építményét

Hirdetés

Mivel az önkormányzat felel a közterületen lévő építményekért, egy engedély nélküli, előzetes kontroll nélkül felhúzott beálló balesetveszélyes is lehet, amiért az anonim építkezők aligha felelnek. Többek között ezért is bonthatják el azt a beállót, amit az egyik politikai párt aktivistái húztak fel a tulajdonos hozzájárulása nélkül. 

Frissítve péntek 12.16: Olvasóink jelezték, hogy a városüzemeltetési társaság szakemberei pénteken el is bontották a balesetveszélyesnek ítélt építményt, és elszállították.

Korábban írtuk:

A lapunk által megkeresett pécsi erdőmérnök és asztalosok szerint akár egy közepes erősségű széllökés is lekaphatja annak az építménynek a tetejét, majd pedig össze is döntheti az egészet, amelyet a balliberális aktivisták húztak fel az Ágoston térre vasárnap.

Az egyik asztalos éppen a fentiek miatt azon is elcsodálkozott, hogy ki volt az az önkormányzatnál, aki átvette az építményt, és egyáltalán milyen engedély alapján készülhetett el.

Mint azt a városházától megtudtuk, nem is kértek engedélyt az építésre, így azt nem is vehették át, de közterület-foglalási díjat sem fizettek, valamint nem kérték ki a tulajdonos, az önkormányzat hozzájárulását sem. Ezért hamarosan elbontják az építményt és a városüzemeltetési cég tárolja majd.

A buszmegálló és a párt jelöltje

Ugyanakkor a városházánál közölték: meghatározott módon, jogszabályi keretek között van lehetőség arra, hogy adományokat, felajánlásokat tegyenek a magánszemélyek, pártok is a város részére, amennyiben ez a szándék vezérli őket.

A szóban forgó politikai párt – a Kétfarkú Kutya Párt – aktivistái nem véletlenül olyan helyen építették fel a megállót, ahol az szem előtt van, nem pedig Pécs kevésbé frekventált részén. Az ilyen jellegű akció elsősorban a párt tudatos marketingkampányának részét képezi, az ország több pontján is ugyanilyen módszerrel – vagy járdafestéssel – hívja fel a figyelmet magára a szervezet, amelyik a legutóbbi parlamenti voksoláson 1,75 százalékos eredményt ért el.

A párt képviselőjelöltje egyébként Komlosaurusként indult a választáson, a programja szerint a Tiszát kellene Pécsre hozni, és nagyobb barlangot kellene számára építeni Abaligeten.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét