16 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálElszólta magát Kovács

Elszólta magát Kovács

Kovács Ágnes, a baloldal pécsi polgármesterjelöltje elszólta magát. Közölte, nem egyből, hanem csak lassanként, fokozatosan mérsékelné az adókat és nem azonnal szüntetné meg például a 65 m2-esnél kisebb lakások esetében sem. Ez totálisan az ellenkezője annak, mint amivel kampányol. Ráadásul ezt már Páva Zsolt is elmondta párszor.

Lapunk interjút készített Kovács Ágnessel. Számos kérdést tettünk fel neki, többek között a programjáról és arról is, honnan tudna mindezekre pénzt szerezni, illetve, hogy mit tudna tenni úgy, hogy sem a kormány nem állna mögötte, és a baloldali pártok is inkább egymással hadakoznak.

Kovács Ágnes hosszas egyeztetést követően először átírta és „feljavította” a saját mondatait (amit az élő beszélgetésben nem, vagy nem pontosan tudott megválaszolni), majd végül miután ezt szóvá tettük, egy „finomított verziót” elfogadott.

A zavart egyebek mellett vélhetően az okozhatta, hogy az eredeti beszélgetésben világosan közölte, hogy – saját programjával ellentétben – nem egyből törölné el 65 m2-esnél kisebb lakások esetében az ingatlanadót, hanem csak fokozatosan lehetne ezt megtenni.

Így hangzott:

Kovács szószerint úgy válaszolt az adókat is firtató kérdésünkre, hogy „Én úgy gondolom, na most, az, hogy itt nem egyik napról a másikra fog megtörténni minden, ezt én a választóknak is elmondom, hogy egyszerre nagyon sok mindenhez kell hozzányúlni. [quote]Tehát itt nem egy nap alatt fogjuk eltörölni a 65 négyzetmétert[/quote]. Nyilván ez lesz az első tevékenységünk, de ez fokozatosan fog megtörténni.”

Ez a mondat viszont gyökeresen ellentmond mindannak, amit a baloldal hirdet Pécsen. Sőt, pontosan ugyanezt jelentette be már többször is Páva Zsolt, aki szerint csak lépésről-lépésre lehet mérsékelni az adókat, hogy Pécs elkerülhesse az újabb adósságcsapdát.

A beszélgetés erre a részre vonatkozó vágatlan hangfelvételét itt hallgathatja meg:

A teljes interjút itt olvashatja.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő