26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálNem tudta lezárni a döntőt a Panthers, a Lauberben dől el a...

Nem tudta lezárni a döntőt a Panthers, a Lauberben dől el a feljutás

Ezúttal sem tudott nyerni Budapesten a MAFC ellen a PVSK-Veolia NB I. B-s férfikosárlabda-csapata, így mindent eldöntő ötödik meccs jön a bajnoki fináléban vasárnap, Pécsett.

A PVSK szurkolói kezdhetik úgy érezni magukat, mint egy évvel ezelőtt. Akkor ugyanis a B csoport döntőjében ugyanúgy 2-1-re vezetett csapatuk, mint idén, és végül ugyanúgy ötmeccses lett a finálé, mint most. Ez persze nem jó ómen, hiszen mind emlékezhetünk rá, akkor alulmaradt a Panthers. Persze nem elhanyagolható különbség, hogy ezúttal a Pécs saját pályáján vághat majd neki a mindent eldöntő meccsnek vasárnap este.

Pedig pénteken volt rá esélye Hortiéknak, hogy már Budapesten lezárják a MAFC elleni párharcot, persze ehhez sokkal jobb teljesítményre volt szükségük, mint szűk egy héttel korábban, akkor ugyani 51 ponttal kaptak ki a Gabányi László Sportcsarnokban. Az első negyed alapján úgy festett, hogy ezúttal nem is lesz baj. A Pécs keményen állt bele a meccsbe, és bár a lepattanózás terén most sem igazán tudta felvenni a versenyt a fővárosiakkal, így is fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Luka Igrutinovics (feketében) jól kezdte a meccset, aztán a végén le kellett cserélni sérülés miatt

Ez az első félidő hajrájáig így is maradt, úgy a 17. percig egál-közeli volt a derbi, és bízni lehetett benne, hogy majd így indulhat a második félidő is. Jött azonban egy jó két perces lefagyás a PVSK részéről, ez pedig elég volt a MAFC-nak, hogy 12 pontos előnybe kerüljön.

A nagyszünet után aztán hirtelen változott a játékvezetői felfogás. Az első két negyed sok fújása és összesen közel 30 faultja után ugyanis hirtelen szinte mindent engedtek a pályán a sípmesterek, amihez érezhetően a Panthers alkalmazkodott nehezebben. Jöttek is reklamálások, labdavesztések és bosszantó kapott kosarak, így azzal együtt is, hogy támadásban amúgy nem volt nagy különbség a két csapat között, nem sikerült faragnia hátrányából a PVSK-nak.

A PVSK harcosságával nem volt baj, ha kellett vetődtek a labdáért Mokánszkiék

Az utolsó tíz percre fordulva pedig már egyre feszültebb, idegesebb lett Szrecsko Szekulovics csapata, amelyet az addig jól játszó Igrutinovics sérülése is hátráltatott. És, bár kétségtelenül el kellett szenvednie a Pécsnek több érthetetlen játékvezetői ítéletet is, láthatóan akkor már nem volt meg a kellő fókusz ahhoz, hogy visszajöjjön a meccsbe a Panthers.

Ha az első félidő utolsó 2 percében nincs az a leblokkolás, talán egésze más a találkozó végi, így azonban végül 16 ponttal nyerni tudott a MAFC.

Horti Bálint 19 pontjával és 7 lepattanójával a pécsiek legjobbja volt, igaz a végén kipontozódott

Öröm az ürömben, hogy a finálénak ugyan még nincs vége, 2-2-re állnak a felek, de a feljutásról döntő meccset vasárnap 18:30-kor Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban, saját szurkolói előtt játszhatja a PVSK. Ez pedig, látva a döntő párharc eddigi két pécsi meccsét, elég kell, hogy legyen.

Újbuda-MAFC–PVSK-Veolia 95-79 (29-27, 26-16, 22-21,18-15)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, döntő, 4. mérkőzés. Gabányi László Sportcsarnok, 1200 néző.
Újbuda-MAFC: POLGÁRDY 15/6, Pintér, ARCSIBALD 28/9, Pápai 5, Bordács 10. Cs.: Katona 7/3, Komma 7/3, BUZÁS 12/6, Biber 5, Kovács L. 6/3. Vezetőedző: Lakits András.
PVSK-Veolia: Igrutinovics 14, Németh A. 4, Plézer 6/3, Antóni 5/3, HORTI 19/3. Cs.: FRANK 11/3, Mokánszki 11/3, Halász 5/3, Bíró O., Radó 2, Molnár M. 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Fotó: Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő