14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságNémet nagyvállalatok tagjai találkoztak Pécsett

Német nagyvállalatok tagjai találkoztak Pécsett

A magyarországi német gazdasági klub, a Deutscher Wirtschaftsclub Ungarn (DWC) tavaly nyáron tartotta meg a DWC pécsi részlegének első rendezvényét, most pedig újabb találkozót rendeztek Pécsett. 

A rendezvényen nem csak a DWC elnöke, dr. Arne Gobert és már a Pécsett jelen lévő vállalatok munkatársai vettek részt, hanem más, magyarországi helyszíneken működő, potenciálisan Pécs felé nyitó cégek is képviseltették magukat.

– A pécsi szekció legutóbbi gyűlésén március 12-én a Pécsi Sörfőzde látta vendégül a helyi és más országrészekből érkező klubtagokat. A sörfőzde tulajdonosának, Szemerey Zoltánnak ezáltal lehetősége nyílt bemutatkozni és beszámolni egyre sikeresebb termelői tevékenységükről. Emellett a cégek képviselői megismerhették a különböző termékeket, a sörgyártás legfontosabb állomásait, és persze nem utolsósorban egymást. Olyan embereket tudtunk meghívni, akiknek reményeink szerint be tudjuk mutatni Pécs adottságait a már a városban jelen lévő német tulajdonú cégek pozitív példáin keresztül, ezzel talán újabb nagyvállalatokat ide csábítva – foglalta össze Decsi István alpolgármester, aki maga is ott volt a klubgyűlésen.

[su_box title=”Deutscher Wirtschaftsclub Ungarn (DWC)” style=”soft” box_color=”#7bb0eb” radius=”2″]A Német Gazdasági Klub egy 27 éve működő egyesület, több magyarországi szekcióval. Körülbelül 230 tagjuk között nagyvállalatok vezetői és igazgatói szerepelnek, akik a klubban cégeiket képviselik. A klub kommunikációs nyelve a német, hiszen a magyarországiak mellett például ausztriai, svájci és német tagok is vannak. A tagság körülbelül 40 százaléka magyar. A klub segítséget nyújt tagjainak kapcsolatrendszer kialakításában, amit főként a havonta megtartott találkozásokkor érnek el. Ezek leginkább kulturális és információs rendezvények.[/su_box]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő