8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsNemzetközi koprodukcióban készült vendégelőadás érkezik a JESZ színpadára

Nemzetközi koprodukcióban készült vendégelőadás érkezik a JESZ színpadára

Különleges Hamlet-előadást láthat a közönség a Janus Egyetemi Színházban március 8-án este hét órától. A darabot olasz, magyar és angol nyelven adják elő, izgalmasnak ígérkezik.

Az EuAct Group 2009-ben, Budapest–Berlin tengelyében alakult nemzetközi csapat, fő célkitűzésük, hogy lebontsák a kulturális és nyelvi korlátokat. A társulat tagjai magyarul, olaszul, angolul és németül szólalnak meg a színpadon, és produkcióikban az emberi lét legbensőbb kapcsolati dinamikáját próbálják feltérképezni.

„A fátyol, mely elválasztja a látszólagos valóságot és a természetfelettit, vékony. Mikor a bosszúálló színre lép, egy pillanatra fellebben. Szeretnénk ezt a pillanatot megnyújtani, feltételezzük, hogy az embereket végső soron külső erők irányítják, gyakran ők maguk is médiummá válnak. Minden szereplő örvénybe lép, ahonnan fiatalon vagy öregen, élve vagy holtan jön ki. Hamlet apjának szelleme nem csak a fiát hívja, hanem egy egész nemzedéket, egy egész korszakot. A cselekvéshez az illúzió fátyolába kell burkolózni, és még ez is metafizikai irónián alapul” – szól a társulat ajánlója.

Íme egy kis ízelítő az új pécsi Hamletből:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő