24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekNyiss üzletet Pécs szívében a legpezsgőbb turisztikai időszakban

Nyiss üzletet Pécs szívében a legpezsgőbb turisztikai időszakban

A kezdő vállalkozók nagy álma lehet egy Király utcai üzlethelyiség, hiszen a belváros sétálóutcája egész évben vonzza a helyieket, idelátogatókat. Aki pedig az egyik legpezsgőbb időpontban próbálná ki a helyszín adta lehetőségeket, most jó helyen jár. Pécs önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közös vállalkozásfejlesztési mentorprogramja keretében a nyertes az egyik legpezsgőbb időszakban 4 hónapra bérelheti ki a „K20 Kirakatot”.

Ahogy arról többször beszámoltunk, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Pécs Megyei Jogú város Önkormányzata által „K20 Kirakat” néven indított vállalkozásösztönző pályázat lényege röviden az, hogy a nyertes a Király utca 20. szám alatt álló üzletet kedvezményes bérletidíj-konstrukcióval veheti ki 4 hónapra Emellett a cégek népszerűsítésében, termékeik-szolgáltatásaik piacra történő bevezetésében Pécs Városa további segítséget nyújt.

Pécs turisztikai látogatottsága augusztusban a legmagasabb, illetve nyár végén költöznek be/vissza a városba több tízezren a külföldi és magyar diákok is. Szeptember-októberben pedig a fesztiválok ideje, ilyenkor szinte minden napra jut egy-egy izgalmas esemény, megmozdulás a belvárosban. Tehát az augusztus 1-től induló 4 hónap alatt garantáltan rengeteg látogató fog a belvárosban sétálni, így a potenciális ügyfelek és vásárlók száma igen magas, ez egy nagyon kedvező időszak a saját vállalkozás megismertetésére.

A program tehát tulajdonképpen egy nagyon kedvező árú teszt: egyik legfontosabb célja, hogy a vállalkozó a boltnyitással járó feladatokat és a belvárosi célcsoportot megismerje, majd ennek megfelelően alakítsa ki a kínálatot, a Kirakatot, a nyitvatartást, és az egyéb innovációs ötletét fejlessze. Ezt pedig nem is tehetné jobb időpontban.

 

A BEKÖLTÖZŐ VÁLLALKOZÁS FELADATA „CSAK” AZ LESZ, HOGY A HELYIEK ÉS TURISTÁK FIGYELMÉT FELKELTSE, BEVONZZA ŐKET A BOLTBA. EBBEN SEGÍTSÉGÉRE LEHET AZ A 2 ESEMÉNY IS, AMIT A 4 HÓNAP ALATT SZERVEZNIE KELL, AMIBŐL EGYIK A MEGNYITÓ, MELYBEN A PÁLYÁZAT KIÍRÓI SZINTÉN SEGÍTENEK.

Üzleti tervekről, termékfejlesztésről, célcsoportmegismerésről és egyéb fontos üzletviteli kérdésekről pedig a pályázathoz kapcsolódó mentorprogramban tanulhat, melyet a K20-zsűritagok ajánlottak fel, illetve a város is segíti a nyertest a kommunikációban.

A pályázatok kiértékelése után a zsűri kihirdeti a győztest, aki augusztus 1-én nyithat is, és novemberig élvezhetik a rendkívül forgalmas Király utca üzletének, valamint a mentorálás minden előnyét.

Akit érdekel ez a páratlan lehetőség, pályázzon minél előbb – de legkésőbb július 6-ig – a weblapon kitöltött űrlap segítségével.


Kedvcsinálóként ajánljuk korábbi interjúnkat, melyet az első sikeres pályázóval készítettünk 2021-ben: elmondta, hogy a mentorálás és kooperáció a partnerekkel remekük sikerült, az üzlethelyiség kiváló elhelyezkedése pedig szintén hozzájárult vállalkozásuk fellendítéséhez.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő