8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaEgy pécsi cég is kipróbálja a négynapos munkahetet

Egy pécsi cég is kipróbálja a négynapos munkahetet

Pentz Thomas, a pécsi Cubicfox ügyvezetője arra számít, hogy a lépés hatására növekedik a munkavállalók hatékonysága.

A Magyar Telekom és a szombathelyi önkormányzat mellett egy pécsi kisvállalkozás is kipróbálja a kevesebb munkanappal való operálást. A Cubicfox nevű, az IT-szektorban tevékenykedő cég július 1-jétől átáll 4 munkanapos hét modelljére: változatlan fizetés mellett a cég összes dolgozója ezentúl szabadon gazdálkodhat a pénteki napjával – írja az Index a cég közleménye alapján.

Pentz Thomas, a Cubicfox ügyvezetője arra számít, hogy a lépés hatására növekedik a munkavállalók hatékonysága, hiszen a hosszabbra nyújtott hétvége még több lehetőséget biztosít számukra, ami a szellemi munkához kiemelt fontosságú.

„A kollégák visszajelzései alapján eddig is fontos döntési faktor volt, hogy mennyire tudunk élhető munkakörnyezetet teremteni. Már régóta kerestük a következő lépést, és nagy reményeket fűzünk a változáshoz. Nemzetközi piacra termelő digitális ügynökségként a folyamatos fejlődés az egyik alapvető értékünk, így nem volt kérdés, hogy a frontvonalban szeretnénk lenni ilyen innováció terén is” – idézik az ügyvezetőt.

A vállalkozás a munkavállalókkal való egyeztetés mellett a változás értékelése érdekében felmérést is készít a munkahelyi stressz szintjéről, hogy pár hónap múlva értékelhető legyen a változás eredménye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő