23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapInstagramÓriási elismerés: idén Pécsett fut be a Tour de Hongrie mezőnye!

Óriási elismerés: idén Pécsett fut be a Tour de Hongrie mezőnye!

A tavalyi siker után 2024-ben is Pécsre érkezik a nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalúnak ígérkező Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny, amelyet május 8–12. között rendeznek meg.

A nagy hagyományokkal rendelkező Tour de Hongrie szervezői érvről évre igyekeznek szintet lépni, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy az országúti kerékpárverseny tavaly óta már ProSeries besorolással rendelkezik, azaz a világ legjelentősebb megmérettetései közé tartozik.

Pécs számára remek hírt tartogatott a verseny kedd esti útvonalbemutató gálája, hiszen 2023 után ismét bekerült a baranyai vármegyeszékhely a TDH programjába. Sőt, a tavalyi átütő sikernek köszönhetően ezúttal Pécsett zárul majd a körverseny!

A Tour de Hongrie 2024-es szakaszai

1. szakasz (május 8.): Karcag – Tiszafüred – Hajdúszoboszló (170 km)
2. szakasz (május 9.):  Tokaj – Szikló – Edelény – Kazincbarcika (162 km)
3. szakasz (május 10.): Kazincbarcika – Gyöngyös – Kékestető  (183 km)
4. szakasz (május 11.): Budapest – Etyek (166 km)
5. szakasz (május 12.): Siófok – Tamási – Dombóvár – Orfű  Pécs (173 km)

– Tavaly annyira jó volt a pécsi helyszín, olyan frenetikus siker volt, hogy nem lehetett kihagyni a 2024-es programból sem – emelte ki a gálán Eisenkrammer Károly főszervező. – Kicsit tartottunk tőle, hogy a sok lezárás miatt a városban nagy lesz az ellenállás a versennyel szemben, ehhez képest több ezren álltak az utak mellett, felejthetetlen hangulatot teremtve.

Eisenkrammer Károly főszervező (balra) és Péterffy Attila, Pécs polgármestere

A tavalyi útvonalhoz képest módosul a Pécsett záruló utolsó szakasz, ezúttal ugyanis Siófokról indul majd a mezőny, hogy Tamási, Dombóvár és Orfű érintésével érkezzen meg a Mecsek lábához. A hírhedt Bárány úti emelkedőt azonban idén is háromszor kell majd megtennie a bringásoknak, így garantáltan embert próbáló befutó vár a Tour de Hongrie-ra 2024. május 12-én.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő