Óriási fesztiválokon bulizhatunk a határokon túl!

Hirdetés

Ha egy kicsit körbenézünk a határokon túl, a szomszédságunkban, könnyedén találhatunk jó pár olyan elismert, neves és népszerű nyári zenei fesztivált, melyekért megéri elutazni, hiszen nem csak a felhozataluk pazar, hanem még olcsónak is mondhatók. Nem feltétlenül kell tehát vaskos százezreket eltapsolni egy nagyobb hazai fesztiválon azért, hogy világsztárokra bulizzunk. A jegyek már kaphatók a közelünkben rendezett többnapos dzsemborikra, érdemes lecsekkolni a programokat is, megéri! Íme a nagy nyári fesztiválkörképünk!

Óriási buli a trencséni reptéren

Szlovákia világszinten elismert fesztiválja a trencséni reptéren rendezett háromnapos (július 11–13.) Pohoda. Igazi csúcsfesztiváltól van szó, tele szokott lenni, mint a déli busz, viszont óriási előadók lépnek itt fel, akiket kis túlzással egy Sziget-napijegy áráért láthatunk-hallhatunk.

A Pohoda reptere óriási bulihelyszín

Idén is fantasztikus – de nem a tipikus, unalomig ismert – nevek töltik meg a fesztiválprogramot: jön a The Roots, Liam Gallagher, Charlotte Gainsbourg, Jeff Mills, a Death Grips, a Sink Ya Teeth, és így tovább. Szempont a fesztiválozók körében a táplálkozás is, pontosabban annak a költsége, szóval jó tudni, hogy ezen a feszten jól lakni átlagosan 2-3 ezer forintból lehet. Egyébként a szlovák csúcsfesztiválra jelenleg 32 ezer forint a jegy, de nemsokára megugrik az ára, bár nem sokkal.

Négynapos őrület Újvidéken

Délkelet-Európában valószínűleg a 2001 óta létező EXIT a legnagyobb zenei fesztivál, melyet a nagyon szép péterváradi erdőben, az ott található várnál rendeznek meg minden évben. A négynapos (július 4–7.) rendezvény amolyan Sziget- vagy VOLT-szinten van, már ami a fellépőket érinti.

Vannak egy páran az EXIT-en

Mindent bele feszt ez, mindenki megtalálhatja a kedvére valót, nagyon könnyen, az idei felhozatal pedig óriási: The Cure, Carl Cox, Charlotte De Witte, Lost Frequencies, The Chainsmokers, Blawan, Dub FX, de sorolhatnánk napestig a különböző műfajok megannyi itt fellépő sztárját. Mindezért 43 ezer forint nem sok.

Egy volt cseh acélgyárban is csapathatjuk

Csehország egyik legnagyobb fesztiválja a vas- és acélgyárban megrendezett Colours Of Ostrava (július 17–20.), ami az EXIT-hez hasonlóan hatalmas, változatos, tele világsztárokkal és kevésbé ismert, nagyszerű előadókkal és együttesekkel.

Ostrava gyára új életre kel

Idén fellép a Florence + The Machine, a The Cure, ZAZ, Rosalía, a Mogwai, Ólafur Arnalds, a Kronos Quartet, David August, a Bo Ningen és még sokan mások. Ezért 42 rongyot elkérni nem épp barátságtalan dolog.

Lengyelország, a fesztiválozók Mekkája

Az utóbbi években Lengyelországban szépen elszaporodtak a jobbnál jobb fesztiválok, amelyek közül az egyik legnagyobb, a 2002-ben indult Open’er fesztivál Gdyniában. A város repterén rendezett fesztivál idén július 3-tól 6-ig tart, és olyan sztárokat láthatunk majd itt, mint Lana Del Rey, Kylie Minogue, Travis Scott, a The Smashing Pumpkins, Anna Calvi, Diplo, az Interpol, a Jungle, Robyn, és persze ez nem minden.

Az Open’er nagyszínpadja

A kempinges hetijegy – azaz a 4 napos – 56 ezer forint, ami kis túlzással két Sziget-napijegy ára. Az ebéd ára körettel 2 ezer forint körül van, de nyilván találhatunk olcsóbb megoldást is, egy korsó sör pedig maximum 500 forint.

Ingyenes rockfesztivál és nem is kicsi!

A Kostrzyn nad Odrában rendezett lengyel Woodstock tavaly óta amolyan rockfesztivállá vált és a Pol’and Rock néven fut azóta tovább. Augusztus első három napján nagyot lehet itt zúzni, ráadásul ingyen! Jó, nem teljesen ingyen, a kempingért kell fizetni 5-6 ezer forintot, de ez nem tétel.. Idén jön a Prophets of Rage, a Lordi, a Parkway Drive, a Skunk Anansie, Ziggy Marley, a Testament, Perturbator és a Decaptitated is!

Lengyelország legjobbja az OFF

Az idén augusztus 2-tól 4-ig tartó OFF Festival a lengyel fesztiválok legbarátságosabbja, noha leginkább csak a réteg- és underground zenék kedvelőinek gyülekezőhelye ez a katowicei fesztivál, melyről itt írtunk korábban.

Minden évben több mint 100 koncertet láthatunk itt, gyönyörű parkerdős környezetben, feltehetően most sem lesz ez másként. Olyan előadók jönnek, mint a Suede, a Foals, Jarvis Cocker, a Sterelab, Neneh Cherry, az Electric Wizard, a Lebanon Hanover, a Daughters, a The Gaslamp Killer, az Om, Tirzah, Honey Dijon, és a The Body. A három napért 30 ezer forintot kérnek el, ami csak kicsit drágább, mint egy Sziget-napijegy.

A teljesség igénye nélkül

Nyilván akad még a közelünkben egy rakás jó fesztivál, a teljesség igénye nélkül íme pár – főként elektronikus – buli. Ott van például a horvátországi Ultra Europe (Split, július 12–14.), az Outlook Festival (Pula, szeptember 4–8.), a Sonus (Novalja, augusztus 18–22.), a Defected Croatia (Tisno, augusztus 7–13.), vagy a novaljai tengerparti hiphopfesztivál, a Fresh Island Festival (július 15–17.), de a szerbiai Malomfesztivált sem illik kihagyni egy ilyen felsorolásból (Orom, augusztus 17–18.).

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét