10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálPáva Zsolt beolvasott Fodor Ibolyának

Páva Zsolt beolvasott Fodor Ibolyának

Levélben kérte az elmúlt hónapok történéseinek átgondolását, és a helyes következtetés levonását Fodor Ibolyától Pécs polgármestere, Páva Zsolt. A városvezető szerint méltatlan egy  pécsi képviselőhöz ez a viselkedés, és érezhető, hogy emiatt a kertvárosi képviselővel szemben megingott a bizalom.  

A városvezető azt követően írt Fodor Ibolyának, hogy a politikus a múlt héten rendőrt hívott az RTL Klub pécsi stábjára, majd pedig majomnak nevezte a munkáját végző riportert, aki kérdéseket szeretett volna feltenni számára. Az ügy előzménye, hogy szilveszterkor egy kommentelővel gyűlt meg a baja a Fodor Ibolyának, akinek végül azt üzente, hogy megkeresi a főnökét.

Ugyanakkor korábban azért is tüntettek Fodor Ibolya ellen, mert hazaárulónak nevezte egy bejegyzésben a kormány ellen demonstrálókat, s végül pedig kiderült róla, hogy jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték sikkasztásban való bűnsegédletért.  A Fidesz-KDNP frakciója ugyan felszólította lemondásra, de ezt nem tette meg.

A Polgármesteri Kabinetiroda lapunknak azt írta, a Fidesz-KDNP  frakció – miután kiderült, hogy a képviselő nem mondott igazat és eltitkolta mind a frakcióvezetés, mind a támogató párt helyi vezetése előtt múltját – azonnal megtette azt, amire jogosítványa volt és kizárta soraiból a képviselőt.

–  Jogi szempontból lényegesen bonyolultabb és nem ennyire “egyértelmű” az ügy, de úgy véljük, ez sokkal inkább erkölcsi, mint jogi kérdés – tették hozzá.

A napokban Páva Zsolt polgármester  személyes levélben is felszólította a képviselőt, hogy gondolja újra az elmúlt hetek eseményeit, történéseit, a képviselő nyilatkozatait és viselkedését, majd vonja le a szükséges konzekvenciákat.

A TELJES LEVÉL ITT ÉRHETŐ EL!

A levélben többek között az áll, hogy „igazát” egyre elkeseredettebb módon akarja igazolni, minősíthetetlen stílusban, fenyegetve pécsieket, munkájukat végző újságírókat, holott vállalnia kellene a felelősséget.  Miután eltitkolta a jelölőszervezet előtt, hogy korábban elítélték, így a bizalomvesztés nem alaptalan vele szemben, ezért nyomatékosan kéri, gondolja át az elmúlt időszak történéseit.

Kerestük Fodor Ibolyát az ügyben, aki azonban egy kis türelmet kért. Amint válaszolt kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő