Sok-sok éve nem működik a Diána téri szökőkút, de most rendbe hozzák. Teljesen újjá kell építeni.

Megkezdődött a Diána téri piac felújítása, az árusok már ideiglenes helyszínen árulják portékájukat, de csak év végéig, várhatóan addig tartanak a munkálatok – adtuk hírül nemrég.

Itt kínálják portékáikat az árusok, míg megújul a Diána téri piac

Dr. Schmuck Rolandtól, a terület önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a beruházásba opcionálisan betervezték a volt szökőkút újraépítését is, amit most meg is valósítanak. 

A Diána téri projektre kilencen pályáztak, a nyertes ajánlattevő nettó 469 millióból végzi el a piac felújítását, ehhez jön hozzá a szökőkút-fejújítás bruttó 25 milliós költsége. (Előbbinél visszaigényelhető az áfa, utóbbinál nem.)

A képviselő elmondta, a szökőkút harminc Zsolnay-elemét újragyártatják, ahogy a mechanikát is, hiszen az előző városvezetés idején a kutat gyakorlatilag szétverték, virágágyás lett belőle.

A szökőkutat egyébként 1975-ben adták át, a tervezője Fürtös György volt. 1995-ben már arról jelentek meg újságcikkek, hogy fel kellene újítani, azóta nem foglalkoztak vele.

Dr. Schmuck Rolandtól megtudtuk azt is, hogy lakossági kérésre döntöttek a felújítás mellett, sokan megkeresték ezzel kapcsolatban. Hozzátette: eddig arra vártak, hogy legyen forrás a felújításra.

A képviselő hangsúlyozta, ahogy a többi városi szökőkútban nem szabad fürödni, úgy természetesen ebben sem szabad majd.

Hirdetés