A fideszes képviselő szerint „bohóckodás” a bicskei áldozatok melletti plüssmacis kiállás

Hári József

A Pécs Jövője Városvezető Frakciószövetség képviselői leragasztott szájú plüsmacikkal jelezték a keddi közgyűlésen, hogy kiállnak a bicskei gyermekotthon bántalmazott áldozatai mellett. A fideszes Hári József meglepően reagált erre.

A Pécsi Stop videójában hívta fel a figyelmet arra, hogyan reagált Hári József, városházi fideszes képviselő a bicskei gyermekotthonban szexuálisan bántalmazott áldozatok melletti kiállásra.

A keddi közgyűlés parázs jelenetekkel kezdődött, a városvezető frakciók képviselői ugyanis sorra tették fel a kérdéseket a Fidesz, az ÖPE és a KDNP politikusainak, hogyan vélekednek az elmúlt évek legnagyobb belpolitikai botrányáról, a kegyelmi ügyről. Mint ismert, az ügybe belebukott a K. Endrének kegyelmet adó köztársasági elnök, Novák Katalin, a kegyelmet igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit, valamint lemondott a református egyázban betöltött vezető pozíciójáról Balog Zoltán is, aki tanácsadóként támogatta Novákot a döntésben.

A helyi ellenzék tagjai cirkusznak minősítették az üggyel kapcsoatos kérdéseket, érdemi válasszal egyikük sem szolgált a közgyűlésen. A Pécsi Stop friss videójában felidézi a fideszes Hári József egyik megszólalását. Azzal kapcsolatban fejtette ki a politikus véleményét, hogy a városvezető frakciók tagjai leragasztott szájú plüsmacikat vittek az ülésterembe – ezzel vállalva szolidaritást a pedofil bűncselekmények áldozataival. Hári így fogalmazott:

„Én azt gondolom, hogy vezetni kéne már ezt a várost, és nem bohóckodni ezekkel a plüsmacikkal meg a mindenféle feliratokkal…”

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés