A Középmakár dűlőben tervezett fejlesztésről tartottak lakossági fórumot a Városházán. A műszaki tervek ismertetése után az érintettek feltehették kérdéseiket, elmondhatták észrevételeiket a projekttel kapcsolatban.

A Középmakár dűlő már meglévő támfal-szakaszait kötné össze a város, a munkálatokat vis maior pályázatból finanszírozhatják. Ahogy Siposné Bikali Évától, a terület önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, az illetékes minisztériumtól 40 millió forintos támogatást várnak, amelyből a legsürgősebb javításokat végeznék el. A fennmaradó munkák pedig egy második szakaszban, a város saját vis maior keretéből valósulhatnak meg, szintén 40 millió forint értékben.

– Még nem tudjuk, hogy a beruházás mikor indulhat, de ez kívül is áll a város hatáskörén, hiszen a minisztériumi döntésre és a hatósági engedélyekre várunk – magyarázta a képviselő. Az érintetteket azonban addig is folyamatosan tájékoztatják, a témában nemrég lakossági fórumot is tartottak.

A lakossági fórumon a műszaki terveket ismertették

– Az eseményt azért szerveztük, hogy ha bárkinek észrevétele, kérése van a műszaki tervekkel kapcsolatban, itt el tudja mondani – hangsúlyozta Siposné Bikali Éva hozzátéve, hogy a lakók a támfal megépítését alapvetően jónak tartják. A műszaki tartalommal kapcsolatban több kérdésük volt, de változtatásra nem volt szükség. Az ott élőket érdekelte az is, hogy a fejlesztés mennyiben fogja befolyásolni mindennapjaikat.

A képviselő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tervek szerint a munkavégzés miatt hétköznapokon reggel nyolc és délután négy óra között a dűlőt lezárják, ott kocsival nem lehet közlekedni. Szükség esetén persze kiengedik az autókat, de a lakosságtól is rugalmasságot és megértést kérnek. A munkálatok egyébként nagyjából egy-két év alatt elkészülhetnek, amennyiben támogatói döntés születik a vis maior pályázat kapcsán.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés