MSZP-közeli pécsi lap: a nők ellenek, pulyákat potyogtatnak és ellőrobotok

Az MSZP-közeli Pécsi Stop.hu ilyen jelzőkkel illette a magyar nőket, csak azért, hogy a kormány családtámogatási rendszerét ekézzék. A szocialistáknak szellemi hátteret nyújtó lap írásáról a szocialisták nem nyilatkoztak, a DK-s Kunszt Márta igen, véleménye pedig szöges ellentétben volt a baloldali lapéval. Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke is kiakadt, szerinte elfogadhatatlan és felháborító a cikk stílusa. 

Az egykori MSZP-s pártpénztárnok, Puch László érdekeltségi körébe tartozó, jelenleg papíron egy volt pécsi MSZP-s képviselő menyének tulajdonában lévő – magát természetesen függetlennek tartó – lapban terjedelmes kirohanást jelentettek meg. A lap szerzője arról írt a 7 pontos családtámogatási rendszer kapcsán, hogy a kormányfő nők szülőcsatornájában turkál, valamint azt fejtegetik, hogy tele kell szülni a Kárpát-medencét, hogy migráns ne férjen ide, a nők egyébként ellőrobotok, gyermeket állítanak elő és pulyákat potyogtatnak.

Kunszt Márta, a DK képviselője megdöbbenve csak annyit mondott, nem akarja kommentálni az írást, de minden anyát tisztel, aki gyermeket vállal.

A balliberálisoknak szellemi hátteret biztosító lap kijelentései kapcsán kerestük Gulyás Emilt, az MSZP pécsi városi elnökét telefonon többször is, ám nem vette fel, ha pedig mégis, akkor valaki „halló, halló” mondogatásával tett úgy, mintha rossz lenne a vonal.

Újabb tárcsázáskor már nem vette fel a készüléket. Kérdéseinket az MSZP baranyai központi e-mailjére is elküldtük, ahonnan a sajtómeghívók érkeznek, de nem reagáltak.

Keresztes László Lóránt korábban elnökségi ülésen volt, ezért csak délután tudott reagálni. Közleményében azt írja, hogy elfogadhatatlan és felháborító a hangnem, amit a Pécsi Stop megüt, és az volna a minimum, hogy elnézést kér mind a cikk szerzője, mind a főszerkesztő.

Egyébként a családtámogatási rendszert nem kötelező igénybe venni, így a balliberális gondolatmenet ellenére senkit sem kényszerítenek arra, hogy részesüljön a segítségből, hogyha gyermeket szeretne.


Keresztes László Lóránt közleménye:
Tisztelt Pécsma!
Megkeresésük nyomán szembesültem a fentiekkel, ugyanis nem olvasok olyan pártlapokat, mint a pécsistop, vagy a pécsma. Az önök által is idézettek, illetve az ezeket tartalmazó cikk számos más részlete kapcsán is csak azt tudom mondani, hogy elfogadhatatlan, felháborító. A cikkért elnézést kell kérnie mind a szerzőnek, mind a pécsistop főszerkesztőjének.
üdvözlettel,
Keresztes László Lóránt

Hirdetés