Az NKA szerb trénere dobbantott, Csirke Ferenc veszi át a csapatot

Már nem Goran Tadics az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának vezetőedzője, miután családi okokra hivatkozva kérte felmentését. Helyét a korábban az éveken át a PVSK-t az élvonalban irányító Csirke Ferenc vette át.

Az NKA mai közleménye úgy fogalmazott, hogy a csapatot eddig irányító Goran Tadics, családi okokra hivatkozva kérte felmentését, inkább hazájában, Szerbiában szeretne dolgozni. Nos, sokat nem is kellett várni az újabb bejelentésre, hiszen azóta már kiderült, hogy az ABA ligában szereplő, belgrádi FMP másodedzőjeként folytatja pályafutását a tréner. Hogy valóban a honvágy kezdte-e ki a szakembert, vagy csak menet közbe maga is rájött, hogy nagy neki a pécsi kabát, már nyilván sosem derül ki.

Az azonban biztos, hogy az NKA vezetői nem estek kétségbe, és villámgyorsan megtalálták a szerb edző utódját – méghozzá nem is akárkit! Mondjuk nem kellett sokat keresgélniük, hiszen Csirke Ferenc épp kéznél volt, őszi, paksi menesztése után ugyanis az Akadémiánál kapott munkát, az elmúlt hónapokban az NKA NB I. B Zöld csoportos együttesét, és az U20-as gárdát dirigálta.

Arra szinte mérget vennénk, hogy elődjénél jóval bátrabban és sűrűbben fog csereberélni a meccsek közben, mint ahogyan az is biztos, hogy az eddig a pályán szinte szabadkezet kapó Fahrudin Manjgaficsnak is meg kell majd szoknia, hogy egyénieskedés helyett csapatban kell gondolkodnia.

Az őszhöz képest idén visszafogottabban teljesítő NKA-nál mindenesetre nem is jöhetett volna jobbkor az eddigi „főnök” törölköző-bedobása, ráadásul Csirke Ferenc személyében nem csak remek képességekkel megáldott, de komoly A csoportos tapasztalattal is felvértezett vezetőedzője lett az együttesnek – igaz az nem derül ki egyértelműen a klub közleményéből, hogy meddig szól az új megbízatása.

Sok ideje nincs Csirkének az ismerkedésre, hiszen szombaton már bajnoki vár rá és csapatára, az NKA ugyanis a héten szintén edzőt váltó ZTE-t fogadja.

Fotó: Kurdi József

Hirdetés