Drog: kóstolgatják a gyerekek

Csaknem tízezer pécsi fiatal próbál ki valamilyen drogot évente.  A 15 és 25 év közötti fiúk fele pedig legalább havonta egyszer tökrészeg. A KOPÉ-nak ez nem tetszik.  

Szinte nincs már olyan középiskolás tanuló, aki valamilyen formában ne találkozott volna a droggal – mondják a szakemberek. A statisztikák szerint csaknem tízezer fiatal próbál ki valamilyen kábítószert Pécsett – évente.

– Az a célunk, hogy a 10-18 éves fiatalokat egészséges életmódra neveljük. Mi is fiatalok vagyunk, így nekünk könnyebben elhiszik, amit mondunk, vagyis azt, hogy nincs szükség a drogokra, alkoholra és a cigire – mondja Kovács Döníz, a KOPÉ egyik oktatója.

A Kortásoktatók Pécsi Egyesülete nem untakozik, 15 év alatt, 136 képzésen, 2.091 diákot képeztek ki, akik különböző foglalkozásokat, többnyire csoportos beszélgetéseket tartanak más diákoknak. A KOPÉ tagjai ezekben a napokban is a várost járják, próbálják lebeszélni kortársaikat a tudatmódosítókról.

A pécsi diákoknak sajnos egyáltalán nem ismeretlen a drog.

– Nyílt utcán is láttam már embereket teljes mértékben készen, totál KO-n. Ott szedte be az orrom előtt a tablettát” – mondta Károly, aki még csak 17 éves. Haverja, Péter pedig azzal dicsekedett, hogy simán kiszúrja már, ha valaki “be van nyomva” és látszik, hogy “ki van csapva”.

A városban már nem csak a marihuána, az amfetamin származékok és az extasy a legnépszerűbb – állítják. Nehéz követni azonban az újabb és újabb cuccokat, a lista ugyanis folyamatosan változik.

 

 

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Itt is meg kéne gyökerestől tisztitani a teritő hálózatot, nagy valószinüséggel nagyot nézne a közember kik segitik elő a drog teritést. Amugy drákói szigort kéne alkalmazni az előállitókra meg a forgalmazókra. Ugy mint a játék gépesekre.

Comments are closed.