Egy új piacot kapnak az uránvárosiak

A napokban megjelent a közbeszerzési kiírás az uránvárosi új kispiac kialakítására, ha minden jól alakul, tavasszal kezdődhetnek a munkálatok. A beruházás során az uránvárosiak nemcsak egy új piacot kapnak, hanem a környék is megszépül.

Két pályázat révén összesen félmilliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy egy újabb nagyszabású beruházás kezdődhessen Uránvárosban: modernizálják a helyenként bizony már erősen idejétmúlt, de a helyiek által nagyon kedvelt Hajnóczy utcai kispiacot, sőt a teljes környék is új arculatot kap.

Idén nyáron így festett a piac

A közelmúltban, amikor a Kőrösi Csoma Sándor utcában átadták a megújult járdákat és 40 új parkolóhelyet, Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője utalt rá, amikor megkérdezték a helyieket, milyen fejlesztések lennének a legfontosabbak a 60 éves városrészben, ezt is megnevezték az ott élő pécsi polgárok.

De ilyen lesz majd

A beruházás most újabb fontos szakaszába lépett, mivel megjelent a kivitelezésre szóló közbeszerzési eljárás. Eszerint a meglevő, rossz állagú pavilon helyett modern, új csarnoképület várja majd a vásárolni kívánókat, olyan, amely télen védve lesz a hótól, hidegtől, viszont nyáron lehet szellőztetni. Természetesen a kiszolgáló egységek, azaz például a mosdók, WC-k is a mai követelményeknek megfelelőek lesznek, emellett a burkolatokat is megújítják.

Hoppál Péter, Uránváros országgyűlési képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy ezzel nem ér véget a beruházás, a piac környezetét is rendbe teszik. A képviselő elmondta: megújul a piac környéki zöldsáv, a parkolók, sőt a Hajnóczy utca déli oldalán levő tömbbelsők játszóterei és zöldfelületei is. Ezen kívül kerékpárutat is kiépítenek, amely csatlakozik az egyetemvárosi bicikliúthoz.

A környék is megszépül

A munkálatok a közbeszerzési eljárás lezárultával indulhatnak el, ha semmi nem jön közbe, jövő tavasszal vonulhatnak fel az építőmunkások a Hajnóczy utcai piac területére.

Uránvárosban egyébként az elmúlt időszakban több fejlesztés is lezárult, az egyik legnagyobb a Hajnóczy utcai óvoda teljes modernizációja volt mintegy 168 millió forintból.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Én már annak is örülnék ha Csabi és Joózska vendégei, meg a félcsöves lomárusok nem a házak tövében hugyoznának/szarnának/hánynának. Tudom, maximalista vagyok…

Comments are closed.