Megszépült járda és sok új parkoló Uránvárosban

Pénteken adták át Uránvárosban, a Kőrösi Csoma Sándor utcában a megújult járdaszakaszt és mintegy 40 új parkolót. A munkák nem állnak le, tavasszal a városrész egy másik pontján vonulnak fel a munkások.

hirdetés

Régi problémája volt már Uránvárosnak a járdák állapota, hiszen egyes részein a városrész születése óta nem nyúltak a burkolatokhoz. Nem csoda, hogy sok helyen felnyomták a fák gyökerei, a járdák berepedtek, már nem csak babakocsival, kerekesszékkel, de gyalog is nehéz volt rajtuk közlekedni. Emellett Uránvárosban is egyre több az autó, parkolni azonban egyre nehezebb, azaz a kocsiknak is szükségük volt helyre.

Ilyen volt a környék, amikor még a munkák folytak

Ahogy arról már beszámoltunk, augusztus vége óta dolgoztak az építők a Kőrösi Csoma Sándor utcában. A munka első ütemeként az utca elején végezték el a járda javítását, illetve a Radnóti Miklós Gimnázium mögötti járdát csinálták meg. A beruházás második üteme most fejeződött be, az utca déli oldalán alakítottak ki 40 új parkolóhelyet a Biokom dolgozói.

40 új parkolót alakítottak ki, és megújultak a járdák

Pénteken ünnepség keretében adták át a megszépült szakaszt. Hoppál Péter, Uránváros országgyűlési képviselője beszédében utalt rá, korábban megkérdezték a lakókat, mi volna a legfontosabb teendő a 60 éves városrészben, és sok hasznos útmutatást kaptak, a közelmúltban ennek jegyében a felújítási programokat már el is tudták indítani. Hoppál Péter azt is hangsúlyozta, a munkák nem állnak le, jövő tavasszal egy nagy beruházás veszi kezdetét: a Hajnóczy utcai kispiac átalakítása, modernizálása során a környék járdáit is felújítják, és bicikliút is épül.

Helyi lakókkal, óvodásokkal közösen adták át a beruházást

Decsi István, Pécs alpolgármestere, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője, azt mondta, igyekeztek megfogadni a helyben élők felvetéseit, ütemezni a munkákat, és több fejlesztést el is kezdtek. Az alpolgármester azt is közölte, még idén több helyen lehet számítani járdafelújításokra.

A pénteki ünnepségen, amelyen gesztenyével, pogácsával, üdítővel várták a helyieket, a közeli Hajnóczy utcai óvoda apróságai adtak műsort – mint ismert, ezt az intézményt is a napokban adták át teljesen felújítva.