„Én nem tudom kilopni a gyárból!”

– Nem tudom kilopni a gyárból – ezt mondja az a vélhetően vezető besztású férfi a Pécsi Újság.hu birtokába került hangfelvételen, amelyen arról beszélgetnek, hogy ki és mit tud kihozni a Zsolnay Porcelánmanufaktúrából.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal közel egy hónapja csapott le a Zsolnay Porcelánmanufaktúrára, miután nyomozást indítottak a gyár háza táján. A NAV egyelőre csak annyit közölt, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával folytatnak eljárást a vállalattal szemben.

A pénzügyi nyomozók azonban ennél többet nem árultak el. A Pécsi Újság.hu most nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin információik szerint a gyár egyik vezető beosztású alkalmazottja és egy másik cég női beosztottja beszélget arról, hogy miként lehet kihozni a gyárból bizonyos termékeket számla nélkül.

A Pécsi Újság.hu birtokába került felvételen a Zsolnay dolgozója elzárkózik a kérés teljesítésétől, de azt mondja, erre Bachar Najarinak, a cég többségi tulajdonosának lenne lehetősége, hiszen “ő a tulajdonos”. A felvételen egy Dezső keresztnevű férfi megrendelésére és az ő Najarival történt egyezségére hivatkozik.

Íme a beszélgetésből néhány részlet:

Nő: – Tudod, hogy menned kell a Dezsőhöz?
Feri: – Annyit mondott a Bachar (Bachar Najari, a vállalat többségi tulajdonosa – a szerk.), hogy hívjam majd fel, ha összeállt a készlet. Mert küldött nekem egy listát, hogy mi kellene a Dezsőnek. Gucci…meg ilyesmi.
Nő: – Várt a Dezső ma!
Férfi: – De Gucci sem készült el…
….
Nő: – De de, már kész van. Ott van a raktárban. …. Az ékszerek is ott vannak, a sziesztázó liget, a Gucci ott van. Azt mondta neki (a Dezsőnek – a szerk.) a Bachar, hogy valaki hívni fogja a gyárból. Ő nem tudta, hogy ki… én csak rád tippeltem, mert benned megbízik.

Férfi: – Nekem is az a gondom, hogy én sem tudom kivinni, na most a Bachar kocsijával ki tudtam volna vinni. Így nem is tudok kivinni semmilyen cuccot. Számla nélkül. Bachar ezt hogyan gondolta, hogy mondta…
…..
Nő: – Azért mert te, neked elhiszik, te kivihetted volna. Ha ezt holnap, ha tudod, Feri, meg kellene oldani.
Férfi: – Értem, de én nem tudom úgy kivinni, hogy nincs róla semmilyen papír. ….Ha Bacharnak a kocsijába berakom, a tulajdonosé, akkor ő azt el tudja vinni.
Nő: – Miért nem beszéltétek meg a Bacharral, mert mi szívunk, mi égünk le az ügyfél előtt, aki várja a készletét…..Megbeszélte a két ember egymással.
….
Férfi: – Ő építette ki a rendszert…
Nő: – Persze, de vannak kivételek.
Férfi: – Ő a kivétel. Ha valaki ki tudja vinni, akkor az a Bachar.
Nő: – Na, de a Bachar mikor jön meg?
Férfi: – Szerintem a hétvégén.
….
Férfi: – Azt nem mondta, hogy vigyem ki…
Nő: – Úgyis feltalálod magad.
Férfi:- Nem engednek ki engem se, egyedül a Bachar kocsija, ha ott van, abba bele lehet rakni. Övé a gyár.
….
Nő: – 800 ezer forintot fizetne a muki érte…
….
Férfi: – Én nem tudom kilopni a gyárból…
….
Férfi: – Nekem csak azt mondták, hogy nektek kell, de azt nem mondták, hogy hogyan.
Nő: – Oldd meg!
….
Férfi: – Ha a Bachar leírja, hogy…. akkor ezt megmutatom a biztonsági őrnek.
Nő: – Akkor ezt csináld.
….
Nő: – Próbálom keresni a megoldást, hogy te is fedezve legyél és mindenki jól járjon.