Felfüggesztette a párttagságát az MSZP-ben Szakács László, a DK-ba tart

Szakács László

Felfüggesztette a tagságát az MSZP-ben Szakács László, a párt országgyűlési képviselője. Csütörtök este az ATV-ben ezt azzal indokolta, hogy az MSZP elnöksége nem támogatja az indulását Baranyában. Elmondása szerint attól tartottak, hogy esetleg átülne a DK frakciójába.

hirdetés
Uránia Mozi

Így viszont tényleg DK-s jelölt lehet Szakácsból, mert Gyurcsány Ferenc már rá is telefonált, és a napokban leülnek tárgyalni – írja a 444.

„Nekem kell találni egy olyan pártot, ami támogatni fog az előválasztásokon” – mondta Szakács.

Szakács László a Baranya 2-es országgyűlési választókerületben lett volna a szocialisták jelöltje az ellenzéki előválasztáson. Nemrég interjút készítettünk vele előválasztási sorozatunkban, aztán Komlón Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, a párt társelnökei sajtótájékoztatón ajánlották őt a választók figyelmébe.

A Baranya 2-es körzetben a Momentum jelöltje már visszalépett Szakács javára, akit a Jobbik is támogatásáról biztosított. Mivel a DK-s Zag Gábort a héten alpolgármesterré választotta a pécsi közgyűlés, valószínűleg ő is vissza fog lépni – bár ezt hivatalosan még nem jelentette be -, főleg, ha a DK most beáll Szakács mögé.

Jelenleg tehát itt úgy áll a helyzet, hogy Keresztes László Lóránt (LMP), Szakács László, és Simon Gábor indulnak az előválasztáson. Hogy az MSZP beáll-e másik jelölt mögé, vagy önállóan indít valakit, az egyelőre nem ismert.

Hirdetés