Hoppál Péter “idegenben” kommentelget, Péterffynek és Fekete-Győrnek is beszólt

Hoppál Péter gitárral - Forrás: Hoppál Péter hivatalos Facebook-oldala

A fideszes politikus Facebook-oldalán, saját posztjai alatt eddig is rendszeresen kommentelt, de úgy tűnik, már szűknek érzi a kereteket, mert tegnap tartalmas gondolatokkal jelentkezett politikai ellenfelei oldalán: beszólt Péterffy Attilának és Fekete-Győr Andrásnak is. Hogy ez most új kommunikációs stratégia a részéről vagy egyszerűen csak kötözködős napja volt, rövidesen kiderül.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécs polgármestere Facebook-oldalán jelentette be tegnap, hogy jogerős bírósági ítélet marasztalta el annak a Fidesz-közeli “közvélemény-kutató” cégnek az ügyvezetőjét, amely kérdéseknek álcázott, őt rágalmazó mondatokkal hívott fel pécsi választópolgárokat a 2019-es választási kampányban. Konkrétan az történt, hogy ​​kérdés formájában ugyan, de azt a hamis látszatot keltették, mintha Péterffy családon belüli erőszakot, illetve gazdasági bűncselekményt követett volna el.

A poszt alatt Hoppál Péter (vagy digitális kollégája) hosszú kommentet helyezett el, amiben azt írja, hogy a polgármester saját háza előtt söprögessen, hiszen egyik alpolgármesterét rágalmazásért elítélték korábban. Itt Nyőgéri Lajosra utalt, akit 2013-ban valóban elmarasztalt a bíróság, mert egy általa megrendelt szórólapon az állt, hogy Páva Zsolt akkori pécsi polgármester évi több millió forinttal emelte meg saját jövedelmét. Nyőgéri elismerte, hogy a szórólapot ő rendelte meg, de azt nem, hogy annak tartalma ne lenne valós. Azzal védekezett, hogy a polgármester vagyonnyilatkozatából ezt a következtetést lehetett levonni.

Hoppál kommentjére reagált Csaba István, az MSZP Baranya megyei elnöke. Az önkormányzati képviselő ezt írta:

“Pont Ön hivatkozik rágalmazásra? Mert akkor ezek szerint már a memóriája sem a régi! Segítek egy kicsit! A bíróság már két ügyben is jogerősen elmarasztalta Önt, mert valótlanságokat állított, ezzel megsértve különböző szervezetek jó hírnevét. Még bocsánatot is kellett kérnie, emlékszik?”

Ezt követően linkelte is a két ügyet. Az egyik 2015-ben zárult, azzal, hogy a bíróság jogerősen kimondta, a Fidesz és annak akkori szóvivője, azaz Hoppál Péter valótlan tények állításával megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét. A másik végére a Pécsi Ítélőtábla jogerős ítélete tett pontot 2013-ban. A bíróság kimondta, hogy Hoppál, a pécsi Fidesz-frakció vezetőjeként megsértette az MSZP jó hírnevét, amikor több alkalommal valótlanul állította, hogy a szocialista városvezetők 2002 és 2009 között több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat.

Erről egyébként a mai napig megtalálható egy közlemény Hoppál Péter saját internetes oldalán.

A Péterffy Attila oldalán elhelyezett kommentnél sokkal rövidebben reagált a fideszes képviselő Fekete-Győr András posztjára, amiben a momentumos politikus, a párt volt elnöke azt írja, a 6,5 százalékos infláció azt jelzi, bajban van a magyar gazdaság.

Hoppál erre nemcsak hogy “ülj le fiam egyes” kategóriájú, trollszintű kommentet eresztett el, hanem ténylegesen is ezt írta, igaz, magázódva.

Egészen pontosan ezt: “Közgazdaságtanból (is) egyes! Üljön le!”. Fontos körülmény: bohócfejes emojival zárta le az ötszavas elemzést. 

Reméljük, nemcsak arról van szó, hogy kötözködős napja volt a fideszes politikusnak, hanem kommunikációs stratégiája új elemmel bővült: az idegenben kommenteléssel. Utóbbi esetben ugyanis számos szórakoztató perc vár még ránk a kampány során.