Algopyrin, Novalgin vagy Kalmopyrin? Melyik az eredeti? Van különbség? Milyen tünetei vannak a stroke-nak és miért kell azonnal mentőt hívni? Hogyan kerülnek magyarok a Francia Idegenlégióba? Milyen a hospice ellátás? – ezekre a kérdésekre kaphatnak választ hamarosan a pécsi „pluszos egyetemisták”.

A Pluszosok Egyeteme nyolcadik szemeszterében a tanulni vágyók szakértők segítségével tudhatják meg, hogyan kerül az egészség- és orvostudomány a világűrbe, miért fontos az életünkben a zene, vagy hogy hogyan alakulhat ki a táplálkozásból függőség – közölte a Pécsi Tudományegyetem.

Íme a 2023/24-as tanév tavaszi szemeszterének előadásai:

  • Február 26.: Prof. Dr. Botz Lajos: Eredeti vagy másolat – a gyógyszeripar kettős játéka?
  • Március 11.: Dr. Bene Krisztián: Kalandozó magyarok a Francia Idegenlégióban
  • Március 25.: Prof. Dr. Szapáry László: Az agyi ér katasztrófák hatékony kezelése és megelőzése
  • Április 8.: Prof. Dr. Lakner Tamás: A valóság zenei képe
  • Április 22.: Prof. Dr. Lénárd László: Hogyan lesz a táplálkozásból függőség?
  • Május 6.: Dr. Csikós Ágnes: Az életvég méltósága
  • Május 13.: Prof. Dr. Nyitrai Miklós: Egészség- és orvostudomány az űrben – mit tartogat számunkra a jövő?

Az online szabadegyetemet 2020 őszén indította útjára a Pécsi Tudományegyetem. Az érdekes, a szépkorúság kérdéseit is érintő előadásokat a PTE kiváló kutatói, oktatói, neves tudósok, közéleti személyiségek tartják szemeszterről szemeszterre.

Az előző hét félév során a műsornak több mint 450 regisztrált résztvevője volt az ország minden pontjáról, sőt több kontinensről. A vállalkozószellemű nézők az előadásokat követően félévzáró tesztet tölthetnek ki, majd tanúsítványt is kapnak a Pluszosok Egyetem elvégzéséről. A korábbi előadások ide kattintva tekinthetők meg.

A stáb várja az új egyetemisták jelentkezését a pluszosegyetem@pte.hu e-mail-címen. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Hirdetés