Itt a pécsi szuperkesztyű

Eredetileg az amerikai hadsereg fejlesztette ki, de már Pécsett is gyártják a titkos technológiával készülő nano-kesztyűket. A báránybőrből szabott kézmelegítővel használható az okostelefon is. Ilyen Lady Gagának sincs!

Ez még nem nano!

Titkos eljárással,  nanotechnológiával gyártott bőrből varrják ezeket a speciális pécsi kesztyűket. Igen drága, mivel másfélszer többe kerül, mint egy rendes ötujjas a piacon, mégis nagy keresletre számít a helyi cég. Azért fűznek hozzá ekkora reményeket, mert  ezt nem kell levenni télen telefonálás közben. A finom anyag  ugyanis olyan, mintha kesztyű nélkül, csupasz kézzel vezérelnénk a mobiltelefon érintőképernyőjét.

– Ezt a kesztyűt négy-öt éve használja az amerikai hadsereg, Pécsett divatkesztyűt gyártunk belőle. Bár külsőleg ugyanolyan, mint egy másik báránybőrből készült darab, ez mégis más, annál sokkal finomabb – mondta Hornicz József, a pécsi kesztyűket gyártó Szom-Hor Kft. ügyvezetője.

A TouchTec kesztyűt emberi bőrként érzékeli az érintőképernyő. Így, mínusz 40 fokig nem kell megválnunk tőle, ha telefonunkat akarjuk használni. Nyugat-Európában egyedül a pécsi cég készít ilyen speciális darabot.

Úgy tudjuk, Lady Gagának még nincs ilyen, de már nagyon akar egyet!

Nézze meg, hogyan készül!

[video:66747]

 

 

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.