Kiszállt az MSZP Kovács Ágnes mögül?

Információink szerint az MSZP testületeinek jelentős része egyáltalán nem támogatta, és nemmel szavazott arra, hogy Kovács Ágnes legyen a párt által támogatott polgármesterjelölt, de a szocialisták aktivistái sem segítik a doktornőt. Ezért is lehet az, hogy sem őt, sem egyetlen fél-baloldali jelöltet sem vett még nyilvántartásba a Választási Bizottság, ugyanis egyetlen darab támogatói aláírást sem adtak még le.  

Úgy tudjuk, komoly vita van Kovács Ágnes személye körül az MSZP-n belül. Már akkor is jelentős számú „nem” szavazatot kapott, amikor arról döntöttek a pártban, hogy őt indítsák-e Páva Zsolt ellen, vagy jelöljenek mást helyette. Ugyan végül megszerezte a szükséges mennyiségű voksot, de a párt aktivistái – informátorunk állítása szerint – nem túl nagy lelkesedéssel dolgoznak neki, sőt.

Kovács Ágnes1

– Tavasszal Tóth Bertalannak nagyjából nyolcszor annyi segítője volt, mint most Kovácsnak. Ez is azt mutatja, hogy sokan nem fogadják be nálunk, ráadásul többek szerint erőtlen a kommunikációja és nem tud alternatívát felmutatni – magyarázza forrásunk, aki megerősítette azt a korábbi információnkat is, miszerint sokan Tóth Bertalant látták volna szívesen Kovács helyett.

A kevés aktivistával és a megosztott támogatással magyarázzák a pártban azt is, hogy még nem tudtak leadni egyetlen támogatói aláírást sem. Sem Kovács Ágnest, sem pedig a fél-baloldal jelöltjeit nem vették nyilvántartásba emiatt a Választási Bizottságnál.

– Elkeserítő a helyzet, pár emberünk lézeng az utcákon és próbál aláírásokat szerezni. Az is baj, hogy az Együtt-PM szintén nem ad embert, azzal meg nem megyünk semmire, hogy Berkecz Balázs ’támogat’ bennünket, mert ezek csak szavak – mondja Zs., aki szerint a Kovács mögött álló „egyesület” is csak papíron létezik, így onnan sem jön segítség. Ez egyébként részben egybevág a politológusok véleményével is, akik szerint Kovács Ágnes nem baloldali, hanem félbaloldali jelölt.

Kovács Ágnest leöntik
Hidegzuhanyként érte a hír?

A hivatalos adatok szerint csak a Fidesz és az ÖPE polgármester-, illetve képviselőjelöltjeit vették nyilvántartásba. Ők azok ugyanis, akik nem csak, hogy kellő számú, hanem érvényes és szabályos támogatói aláírást is le tudtak adni eddig Pécsett.

Hirdetés