Visszasírják Tóth Bertalant a baloldalon

Fejetlenség, széthúzás és kényszerű együttműködések jellemzik a pécsi baloldalt is. Olyannyira meggyengültek a szocialisták a városban, hogy még saját jelöltet sem tudtak indítani Páva ellen, noha néhány éve még Pécs volt az egyik legerősebb fellegváruk – vélik  a bennfentesek. A helyzet odaáig fajult, hogy egyre többen sírják vissza Tóth Bertalant. 

Egyre erősödik az MSZP-n belül az a közhangulat, hogy „elkeserítő” amiért a párt nem volt képes saját embert indítani Páva ellen, sőt még nagyon képviselőjelölteket sem – tudtuk meg a párthoz közel álló forrásokból.

– Felháborító, hogy nem egészen öt évvel azután, hogy szocialista polgármestere és többsége volt az MSZP-nek Pécsen, ma már jelöltet sem vagyunk képesek állítani. Sőt, olyan feltételeket támasztanak velünk szemben a baloldali ’szövetségeseink’, amelyek mintha szándékosan rontanák az MSZP esélyeit – véli B.

A lapunknak név nélkül nyilatkozó párttagok szerint nem túlzás az sem, hogy sokan visszahívnák Tóth Bertalant, aki a szemükben Pécs utolsó „reménysége” volt.

Sokak szerint ő az utolsó remény a baloldalon.
Sokak szerint ő az utolsó remény a baloldalon

– Tisztában vagyunk vele, hogy a jutalombotrány sokat ártott neki, tudjuk azt is, hogy sok necces üggyel hozták összefüggésbe a nevét, ám ezek jó része barokkos túlzás. Sokan vagyunk, akik úgy látjuk, Tóth Bertalannal talán még lenne esélye a pécsi baloldalnak a fennmaradásra – mondta S., aki szerint ha így folytatják, teljesen „leépülnek”.

Egy másik régi szimpatizáns szerint korábban volt „pénz, paripa, fegyver”, de mára semmi nem maradt, egyetlen komolyan vehető figura sincs a frontvonalban.

– Se pénzünk, se arcunk, se tartásunk nincsen mióta a Berci elment. Nem azokat akarom bántani, akiket most előre toltak, nem is ismerem őket, de lássuk be, ők csak feláldozható gyalogok a sakktáblán – szomorkodik P. – Ezt részben értem és megértem, de szerintem ez egy veszélyes játék, mert ezzel elveszítjük a maradék hátországunkat és azokat az embereket is, akik még hisznek bennünk.

Tóth Bertalan lapunknak írásban nyilatkozott. Mint közölte, azzal, hogy országos feladatot bízott rá az MSZP miután frakcióvezető-helyettesnek választották képviselőtársaim, nem azt jelenti, hogy teljesen elhagyta volna Pécset.

– Nem is tehetem meg, hiszen több mint 15 ezer pécsi választópolgár szavazott rám. Ma is részt veszek a helyi pártszervezet életében, vannak kiváló helyi pártvezetőtársaim, így nem kell minden pozíciót nekem betölteni.

Arra kérdésre, hogy mit szól azokhoz a hangokhoz, hogy valójában rá lenne szükség a választáson, azt mondta ezek a hangok nem valósak, hiszen azok a jelöltek, akik indulnak az önkormányzati választáson teljesen alkalmasak a képviselőségre.

– Mindannyian Pécs szolgálatáért vállalják a megmérettetést, Kovács Ágnes pedig nagyon jó ember és kiváló polgármester-jelölt – tette hozzá.

– Ahogy eddig is, most is aktívan segítem a kampányt, mindent tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy Kovács Ágnes és csapata győzzön október 12-én, mert Pécsnek most ez az érdeke.

hirdetés

Hirdetés