Lányáért harcol az apa

Három éve harcol kislányáért egy pécsi férfi, Szakos Károly. A bíróság kétszer is a volt élettársának ítélte lányát, miközben most is a férfi gondoskodik a gyerekről – állítja. Az ügyvéd szerint sokszor automatikusan ítélnek a bírók a nők javára.

Szakos Károly 2009-ben szakított párjával. A másfél éves együttélés során született meg a most négyéves Rebeka. A különválás után a gyermek-elhelyezési perben a bíróság a nőnek ítélte az apróságot.

– A per után a volt párom rögtön kiköltözött Londonba, ahonnan hazatoloncolták őket, mert a tudtom nélkül vitte el a lányomat, az ottani hatóságok szerint pedig gyermekrablás történt – állítja a férfi, hozzátéve: szerinte az asszony alkalmatlan a gyermeknevelésre.

 

A gyereknek fáj a legjobban…

Károly fellebbezett a bírósági döntés ellen, ám az újabb eljárásban ismét a nőnek ítélték Rebekát óktóber elején. A kislány azonban állítólag május óta az apjával élt.

– Tavasszal itt hagyta nekem a lányomat, azzal, hogy vigyázzak rá, mert neki „fontos elintéznivalója” akadt Londonban, ahová vissza is ment – meséli a férfi. – Nem mondta, hogy mikor óhajt hazajönni, nem is tudunk róla semmit.

Az elkeseredett édesapa nem adja fel, azt mondja, harcolni fog a gyermekért a két elutasító döntés után is.

– Nem tudnám azt felfogni ésszel, hogy elvegyék tőlem. Nem is engedném, most én úgy érzem, ha haza is jönne az anyja Angliából, már nem is adnám oda, akár jönne a rendőrséggel, akár nem – mondta.

Az ügyben kerestük Rebeka édesanyját is, a megadott telefonszámon azonban nem tudtuk elérni.

Martin Zoltán ügyvéd szerint nem Szakos Károly az egyetlen férfi, aki ilyen helyzetbe került.

– A bíróság bevett gyakorlata szerint tízből hat-hétszer biztosan az anyánál helyezik el a közös gyereket. Ennek pedig az egyik oka a berögzült hagyomány – mondta a szakember.

Szerinte az is közrejátszhat a döntésekben, hogy a válóperes bírók nagy része nő, akik fejében felmerül az a kérdés, hogy ha az ő gyereküket is el akarnák venni tőlük, akkor arra mi lenne válasz? Az ügyvéd szerint erre pedig nemmel felelnének.

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Engem is le akart szedni az asszony, de nem jött össze. Hiába, aki dolgozik és pénzt keres, az labdába rúg.

Comments are closed.