Légiós baktérium: még van baj

Érvényben maradnak a korlátozó intézkedések a 400 ágyasban, mert eddig nem vezettek végleges eredményre az eddigi beavatkozások. A légiós baktériumot egy rutinellenőrzés során mutatták ki a vezetékekben keringő vízből a múlt héten.

hirdetés
Uránia Mozi

Már az első napon elkezdték forró vízzel átmosni a rendszert.

A mérések alapján a legionella baktérium csíraszáma a gyors intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent, de néhány mérőpontnál még mindig az egészségügyi határérték felettiek voltak a mért adatok.

– Ebből következően a héten a szakemberek megismétlik a vízvezeték-rendszer fertőtlenítését. A folyamat során a teljes épület hidegvíz és melegvíz kifolyó pontjainak – kézmosók, mosdók, mosogatók, falikút, zuhany és kifolyó szelepek-, valamint a teljes vízvezeték-rendszerének hősokk-kezelését is elvégzik, amellyel fertőtlenítik a rendszert – közölte lapunkkal Kresák Gergely a klinika hivatalvezetője.

Műtétek emiatt nem maradnak el
Műtétek emiatt nem maradnak el

Az eljárás végéig a betegek tisztálkodásához a felfogott víz használata javasolt, ellenben a vízpermet – porlasztott víz, zuhanyzás – alkalmazása kerülendő. A csapvíz ivási, valamint főzési célokra a fertőtlenítéstől függetlenül a továbbiakban is alkalmas.

A héten újabb mérések lesznek, csak akkor áll vissza a megszokott szolgáltatás, ha minimális lesz a baktériumszint.