Lezárult egy korszak: kiesett a PVSK-Veolia az élvonalból

Bár a harcossággal nem volt baj, a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata kikapott Pakson, és 20 szezon után kiesett az NB I. A csoportjából.

Mindenki tudta, hogy most már nincs még egy esély, hiszen a kosárlabda bajnokság play outjának harmadik, mindent eldöntő meccse következett Pakson.

Szó se róla, az egész évben nagyon gyengén muzsikáló pécsiek ezúttal odatették magukat, úgy kezdték a találkozót, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Persze azért egy idő után az ASE is igyekezett életjeleket adni magáról, így az első félidő összességében, ha magas színvonalat nem is, de egy igen küzdelmes derbit hozott. A nagyszünetben eggyel a Paks vezetett.

A harmadik negyedben aztán igazából semmi különös nem történt, csak az, ami a szezon során már annyiszor. A Pécs mintha egyik pillanatról a másikra összezuhant volna, az ellenfél pedig módszeresen át is gázolt Bíróékon. Mire észbe kapott a PVSK, már mínusz tizenötön állt, és veszni látszott minden.

El kell azonban ismerni, hogy a pécsi játékosok ezúttal nem adtál fel idő előtt a dolgot, és hatalmasat küzdve vissza tudtak jönni egál közelbe. De csak eddig. A hajrát ugyanis a Paks rutinosabban, kevesebb hibával hozta le, és végül nyert is 75-70-re. Ezzel a tolnaiak maradtak benn az NB I.-ben, a PVSK pedig közel húsz esztendő után, és három évvel a bajnoki bronzérmet követően kiesett az élvonalból.

Ironikus, de meg kell jegyezni. Bár ma (is) vereséget szenvedett a Pécs, valójában, ha a szezon során ugyanezt a teljesítményt tudta volna felvinni a pályára a gárda meccsről-meccsre, akkor biztosan nem a kiesés ellen kellett volna küzdeni…

Atomerőmű SE–PVSK-Veolia 75-70 (16-18, 19-16, 27-20, 13-16)
Kosárlabda-NB I.,play out, 3.mérkőzés.
Atomerőmű SE: BROWN 15/15, Frank 2, Brzoja 6, EILINGSFELD 12/6, Pacevicius 12/3. Cs.: KEITH 17/3, Pajor 2, Kis, Kovács Á. 3/3, Taylor 6/3. Vezetőedző: Jan Pavlík.
PVSK-Veolia: Haynes-Jones 7, Donaldson 8/6, IVOSEV 22/3, Meleg, BRKICS 18. Cs.: Goldring, ILLÉS 11/9, Bíró O. 4. Vezetőedző: Drazsen Brajkovics.

Hirdetés