Már dolgoznak az új pécsi vásárcsarnok helyén!

A beruházást megelőző földmunkák már megkezdődtek a leendő új pécsi vásárcsarnok területén, hamarosan a kivitelezésre is kiírják a nemzetközi uniós közbeszerzést.

A figyelmesebb pécsiek már észrevehették, hogy munkák zajlanak a leendő új pécsi vásárcsarnoknak otthont adó telken. Mint Decsi István alpolgármestertől megtudtuk, a távolsági buszpályaudvar és az Ipar utca közötti ingatlanon a beruházáshoz kapcsolódó közműépítés földmunkáit láthatjuk, hamarosan azonban maga a nagyberuházás is elindulhat. Az új vásárcsarnok tervei ugyanis megkapták az építési engedélyt, most a következő munkafolyamat indul: várhatóan ősszel kiírják a kivitelezésre a nemzetközi, uniós közbeszerzést, és ha eldől, ki építheti meg az új pécsi létesítményt, felvonulhatnak a területre a munkások és a gépek.

Világos terek, modern külső várja majd a látogatókat

A beruházás anyagi oldala rendben van, hiszen mint Decsi István alpolgármester hangsúlyozta, a TOP-keretből finanszírozott fejlesztést mintegy 2,5 milliárd forintra kalkulálták, ez a pénz már a város számláján van. Emellett egyéb kiadásokra, például tervezésre, műszaki ellenőrzésre, hatósági díjakra további 284 milliót különítettek el. A kormányzat ezen felül további segítséget nyújtott Pécsnek az új vásárcsarnokhoz, mivel félmilliárd forintot biztosított a telek megvételére, ami már az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában áll.

Össze sem lehet majd hasonlítani a mostani csarnokkal

Az építészeti tervpályázat, ahogy arról korábban beszámoltunk, lezárult, a Gettoplan-Bluepan konzorcium tervei alapján egy modern, világos, a vevők és az árusok számára is jól áttekinthető csarnok épül – amit a jelek szerint várnak is a pécsiek.

hirdetés

1 hozzászólás

  1. A régi helyével mi lesz? Egy részéből bővíthetnek az autóbusz állomás parkolóját a buszok és személy autók hol parkolnak majd? Most az üres telken vannak még. Pályaudvara érkezők autóval a csomagokkal hol tudnak majd parkolni na erre senki nem gondolt.

Comments are closed.