Nagy mellek helyett szájfeltöltés a menő

Egyre kevesebb a mellplasztika, miközben egyre többen kérik az olyan szépészeti beavatkozásokat, amelyek valóban pszichés problémákat okoznak. Közben a rekonstrukciós plasztikai műtétek száma megsokszorozódott. A szájfeltöltés viszont már szinte megszokott a pécsi tinik körében.

Bár már a fenékplasztikára is volt példa Pécsen, és a szőrtelenítés, vagy éppen a botox-kezelés továbbra is népszerű, mégis már komolyan érzékelhető némi átrendeződés a szépészeti beavatkozásokat illetően.

Nem a méret a lényeg.

Kovács Antal, a pécsi Da Vinci klinika ügyvezetője szerint két főbb kategóriát lehet megkülönböztetni a pácienseik körében. Az egyikbe azok tartoznak, akiknek olyan rendellenessége van, amit műtéti úton lehet megszüntetni, a másik kategóriába pedig azok, akik „18. születésnapjukra kapnak egy mellplasztikát” – érzékeltette a különbséget a vezető.

Az ügyvezető szerint ez utóbbi csoport viszont visszaszorulóban van, amit a gazdasági helyzettel lehet magyarázni, de közrejátszhat a dologban az is, ma már kevésbé divatosak ezek a beavatkozások.  Egyébként kezdetben náluk is inkább esztétikai operációik történtek, ma már viszont elsősorban helyreállító műtéteket végeznek – tette hozzá.

A fiatalok körében a szőrtelenítés, valamint az ajakfeltöltés viszont még mindig szinte mindennaposnak számít.

[frame]

A férfiak is tehetnek már szépségükért, hogy igazi Adonisz váljon belőlük. Mindezért nem kell többet tenniük, mint egy kezdő tanár bérének majd ötszörösét kicsengetni egy mellplasztikáért. Ha viszont „csak” kevesebb zsírt akarnak látni felsőtestükön, akkor már viszonylag “olcsón”, 150-200 ezer forintért eltüntethetik a zavaró párnákat mellükről. A nők is általában a mellekre mennek rá, de ez nekik is egy kisebb vagyonba, nagyjából 600-700 ezer forint kerülhet.

[/frame]

 

Kovács Antal arra is kitért, hogy a 18 év alattiak esetében kizárólag szülői beleegyezéssel történhetnek a beavatkozások. Ám a 18 év feletti fiatalok esetében is, ha nem látjáka szülői támogatást, akkor sokszor inkább pszichiátert javasolnak, hiszen szolgáltatóként az az érdekük, hogy kiszűrjék azokat, akiknek önértékelési zavaraik vannak.

Állami forrásból nem lehet kizárólag esztétikai műtéteket végezni – tudtuk meg a PTE-től.

Az egészségbiztosítási pénztár ugyanakkor, ha a beteg egészségi állapota által indokolt beavatkozásról van szó, a fekvőbeteg-ellátás során végzendő plasztikai beavatkozásokat megtéríti. Ilyenek lehetnek  a mell daganatos megbetegedése miatti műtétek, vagy a keblek jelentős térfogatbeli aszimmetriájának kezelései. De bizonyos esetekben a bőrrendellenességekből, vagy éppen a súlyvesztésből adódó szépészeti problémákat is orvosolják állami forrásokból.

Hirdetés

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez a cikk valóban elég semmitmondó, de! Én például nem olvasnék szívesen olyan oldalt, ahol kizárólag vérkomoly témák vannak. Szerintem jó a változatosság. Épp ma futottam bele, hogy a HVG-t fikázták, amiért kitett egy bulvárhírt. Mert ebben a savanyú országban a savanyú emberek csak elfogulatlan, a magas kultúrát képviselő, “komoly” tartalmakat akarnak olvasni. És azzal vezetik le a mindennapi problémák okozta feszültségüket, hogy belekötnek mindenbe. Ahelyett, hogy azt a cikket, ami nem érdekli őket, szimplán nem olvasnák el.
    Nyilván primkó vagyok, amiért nekem jól esik munka közben vagy után, esetleg a reggeli kávém mellett könnyed cikkeket is olvasni, nem csak azt, hogy mit csinál a Páva meg Orbán, meg hol robbant bomba és hányan haltak éhen előző éjjel.

  2. Attól mert más lapok bulvárosodnak, egy helyi lap még kínálhatna minőségi híreket. Nem kötelező mások igénytelenségét mércének használni.

  3. Gratulálok a Pécs Mának, ezzel a remekbeszabott szösszenettel újabb bizonyítékát adták annak, hogy mindig van lejjebb, mint az eddigi szellemi mélyrepülés…

  4. A mai tizenéves lányok akkora ribancok lesznek mint a ház! Szörnyű generáció. Csak az érdekli őket hogyan néznek ki.

  5. Köszünjük a Pécs Má-nak, hogy ezt a friss helyi hírt megosztotta olvasóival! Reméljük, sok ehhez hasonló pécsi aktualitást olvashatunk még a lapban.

Comments are closed.