Offshore-botrányos pletykalapossal tart előadást Mellár

A nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a 2016-os világméretű offshore-botrányban érintett Varga Zoltán pletykalap-tulajdonos milliárdossal tart fórumot az MSZP-P-frakciószövetség pécsi tagja, Mellár Tamás. A milliárdos azért haragszik a kormányra, mert nem az ő cége szedheti a mobilparkolási díjakat, hanem az állam.

A sajtóhírek szerint a Varga Zoltánhoz kapcsolódó cégháló több tagjában feltűnt egy Dorel Securities nevű, Panamavárosban bejegyzett cég. (A botrányról terjedelmes cikksorozatot írt a balliberális Index.hu). A magát sikeres vállalkozóként beállító Varga Zoltán jelenleg az ellenzéki politikai lap, a 24.hu tulajdonosa, de övé a Nők Lapja is, valamint a Story és Best pletykamagazin is.

A milliárdos bonyhádi születésű férfi azóta váltott hangnemet, amióta a kormány közszolgáltatássá minősítette a többmilliárdos profitot hozó mobilparkolási rendszert, és működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt.-re bízta. Varga Zoltánék ugyanis addig évente ötmilliárdot vehettek ki csak ebből az üzletágból az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt.-n keresztül – természetesen a közpénzből fenntartott közterületeken lévő parkolókról beszélhetünk. A cég tulajdonosi körében panamai és dominikai bejegyzésű cégek is vannak.

Az Index.hu szerint a Panama-iratok összeállításán mintegy nyolcvan ország négyszáz újságírója dolgozott, az információkat állítólag egy ismeretlen szivárogtatta ki, a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodából. Az oknyomozók munkája nyomán aztán csaknem 12 millió adat állt össze, amely nagy nemzetközi vállalatok, politikusok, bűnözők adóelkerülési gyakorlatát dolgozta fel, bemutatva a legfontosabb adóparadicsomokat is. Ezt az óriási adatbázist nyitották meg május elején mindenki előtt.

Varga Zoltán csütörtökön Mellár Tamással, az MSZP-P-frakciószövetség tagjával – aki a kommunizmusban még Marxot éltette – tart fórumot a sikeres vállalkozásról.

Hirdetés