Pécs Nyitva 2.0: Óriási koncertcunamival és képzőművészeti fesztivállal érkezik a hétvége

Jöhet eső, fújhat szél, Pécs akkor is nyitva lesz az előttünk álló hétvégén: a Pécs Nyitva 2.0 kampány keretén belül szombaton és vasárnap is a kultúráé a főszerep, jön ugyanis az idei Made in Pécs Fesztivál, az első pécsi képzőművészeti fesztivál, de láthatunk még szép kerámiaműveket és akár szabadtéri színházba is mehetünk egy jó vígjátékra.

Szombaton minden a koncertekről szól

Idén is jön és csúcsokat is dönt a Made in Pécs Fesztivál: minden eddiginél több, szám szerint 137 pécsi együttest láthatunk július 17-én a belvárosban, ráadásul már 7 helyszínen. Plusz jön pár nagy név Józsefvárosból, és három remek eszéki bandát is megismerhetünk.

A fesztiválról minden lényeges információ itt olvasható.

Érdemes felkapni egy programfüzetet szombatra

A bulimaraton ingyenes, de a helyszínekre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni (az igazolványt egyszer kérik el, ezután a látogatók karszalagot kapnak, amivel minden helyszínre beléphetnek).

Érdemes lecsekkolni Pécs első képzőművészeti fesztiválját

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac: ez a LOKART, Pécs első ingyenes képzőművészeti fesztiválja.

Július 15. és 18. között belvárosi galériákban ismerhetjük meg részletesebben a várost meghatározó, nemzetközileg is rangos művészeti életet-közeget. A fesztivál keretében a hétvégén a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában látható kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra jelentkeztek alkotásaikkal.

A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10 óráig tartanak nyitva.

Kedvcsináló galériánk:

Mutatjuk a programot.

Még elcsíphetjük az Országos Kerámia Biennálét

Májusban nyitott, július 18-án pedig zárul az m21 Galériában látható Országos Kerámia Biennálé, ami a nagy múltú pécsi képző- és iparművészeti események újraélesztéseként, folytatásaként is értelmezhető.

A Biennále az utóbbi négy év kerámia és porcelán művészetének legszebb és legérdekesebb alkotásai mutatja be: a kiállításon 97 művész mintegy 160 munkáját értékelte a zsűri.

Részletek itt olvashatók.

Páratlan páros a szabad ég alatt

Nincs pécsi nyár a Pécsi Nyári Színház előadásai nélkül. Ajánlunk is egyet, mégpedig a Bánfalvy Stúdió Páratlan páros című kétfelvonásos vígjátékát. A Ray Cooney jegyezte darabról a színház a következő összefoglalót írta:

„Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett… Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, amely most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között.”

A július 18-ai előadás 21 órakor kezdődik.

Fontos: az előadás esetleges elmaradásáról legkésőbb az előadás napján 17 óráig a színház honlapján és Facebook-oldalukon közleményt adnak ki. Esőnap: július 19.

hirdetés
Uránia Mozi