Példamutatásból jeles: újrahasználható uzsonnászsákokkal ajándékozta meg elsőseit a pécsi tanítónő

A Pécsett tanítónőként dolgozó Váli Anikó még 2016-ban hozta létre saját vállalkozását. Kezdetben táskákkal foglalkozott, aztán később inkább környezetbarát termékek gyártásába kezdett. Idén első alkalommal jópofa uzsonnászsákokkal ajándékozta meg első osztályos tanulóit. Hogy miért, arról lapunknak is beszámolt. 

– Környezetbarát kenyeres és pékárus zsákokat készítek, főállásban viszont tanítónőként dolgozom. Idén első osztályosaim vannak, és arra gondoltam, hogy mindegyikük kap egy újrahasználható uzsonnászsákot, így új alternatívát adva a szülőknek, felhívva a figyelmet a környezettudatos dolgokra, illetve ezzel a gyerekek is az ökotudatos életszemlélet felé haladnak. Szerettem volna, ha hagyomány válik ebből, de jelenleg erre nincs lehetőség. Mivel nekem fontos, hogy tudatosítsam a fiatalokban a zöld alapelveket, kiállok az eredeti tervem mellett és magam finanszíroztam a kezdeményezést. Hagyományos iskolai programunkon, az „Egész-ség napon” osztottam ki a meglepetéseket. Az eseményt idén az energia, takarékosság, újrahasznosítás hívószavak mentén szerveztük meg. Célunk az iskolában a jövő nemzedékét ebbe az irányba is terelni, hiszen a közös cél a fenttartható jövő – mondta el lapunknak Váli Anikó.

– A projekt úgy indult, hogy hirtelen ötlettől vezérelve elfutottam a méteráruboltba, hogy anyagot vegyek egy előzőleg a neten látott ökozsákhoz hasonló darab megvarrásához. Mikor többen látták nálam, elkezdtek özönleni a megrendelések, ami hihetetlen érzés volt számomra. Nem is hittem volna, hogy ekkora igény lesz rá. A megrendelő döntheti el, milyen anyagból, milyen méretben szeretné az adott dolgot megrendelni, szinte bármit meg tudok oldani – mesélte a példamutató pedagógus lapunknak.

Hirdetés