Pétáv: komfortosabb fűtés 1600 pécsi lakásban

Lehet, hogy egész szeptemberben nem lesz szükség a csapok megnyitására...

Egy részben uniós finanszírozású program keretében 550 millió forintos korszerűsítést hajt végre a Pécsi Távfűtő Kft. (Pétáv) – jelentette be Csizi Péter alpolgármester és Vida János, a társaság ügyvezető igazgatója.

Mint azt Csizi Péter elmondta, a többségi önkormányzati tulajdonban lévő társaság januárban nyert 275 millió forintos európai uniós támogatást, így összesen 550 millió forintból 48 pécsi távfűtött épület kaphat önálló hőközpontot. A beruházással takarékosabban működhet a többségi önkormányzati tulajdonban lévő társaság, amely a rezsicsökkentési intézkedéseket is könnyebben hajthatja ezáltal végre.

hőközpont sajtótájékoztató3

Vida János, a Pétáv ügyvezetője azt mondta, az intézkedés miatt, amelynek során öt hőközpontot szüntetnek meg s közel ötven kisebbet hoznak létre az épületekben, 1647 pécsi család számára lesz komfortosabb a fűtés. Több helyütt szabályozhatóvá válik például, mennyi hőenergiát vesz fel az adott társasház, azaz megtakarításokat tapasztalhatnak a lakók is.

Mint mondta, a Pétáv számára legfeljebb nyolc év alatt megtérül az 550 milliós fejlesztés, miközben a társaság gazdálkodása javul. Az ügyvezető megjegyezte: további fejlesztéseket tervez a társaság, ugyanis a 31 ezer pécsi távfűtéses lakás negyven százaléka még nem rendelkezik önálló hőközponttal, így szükség van további korszerűsítésekre.

A csövek eltűnnek, az Anikó utcai hőközpontból közösségi hely lehet...
A csövek eltűnnek, az Anikó utcai hőközpontból közösségi hely lehet…

A pécsi városvezetés célja, hogy az év végéig megvalósuló beruházás miatt feleslegessé vált, kisebb-nagyobb terem méretű öt hőközpont a jövőben közösségi funkciót kapjon. Ehhez, mint azt Csizi Péter bejelentette, a társaság elérhetőségein már most jelezhetik a pécsiek, milyen célra használnák szívesen az ingatlanokat.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. 550-275 az nálam 275 azaz a fele!Akkor ennyit tett bele a Pétáv!A többit az Unió,akkor a Pétávnak a megtérülés is fele,majd ezután az Uniós pénz.Nem kötekedni akarok,a hőközpontból akár lakóház is lehet ilyet láttam a Nagy Imre elején.Nagyon ötletes kis ház.

Comments are closed.