A szakszervezetek kapásból megcáfolták Mellárt, aki szerint nincs sztrájkkészség

Az MSZP-P-s politikus, Mellár Tamás egy minapi fórumon arról beszélt, hogy az emberek nem akarnak sztrájkolni, nincs sztrájkkészség. Ehhez képest egészen mást mondanak az érdekképviseletek. 

hirdetés

Mellár Tamás sztárközgazdász a múlt héten beszélt arról, hogy a túlóratörvény első tiltakozási hulláma után az is kiderült feketén-fehéren, hogy az embereknek nincs is kedvük sztrájkolni, nagyon alacsony a sztrájkkészség és kevés tagja van a szakszervezeteknek.

Ehhez képest a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke, Boros Péterné kedden azt mondta, hogy több ezer közszolgálati dolgozó jelezte, hogy ha nem vezetnek eredményre a tárgyalások a kormányzattal a dolgozók szociális, gazdasági és munkaügyi sérelmeinek orvoslásáról, akkor támogatja a március 14-ére meghirdetett országos közszolgálati sztrájkját.

Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke és az országos sztrájkelőkészítő bizottság koordinátora elmondta: a PDSZ kétórás szolidaritási sztrájkot hirdet március 14-ére, 8 és 10 óra közöttre, hogy kifejezzék, támogatják a közszférában sztrájkolókat.

A PDSZ szerint egyébként a közoktatásban dolgozók nem végeznek a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet, ezért ha arra kerül sor, akkor a szülőknek kell megoldaniuk majd a gyermekük elhelyezését is a munkabeszüntetés alatt.

Hirdetés