Szálloda épül a Rák helyén

A jövőre elkészülő hotel valahogy így fog kinézni

Új egészségturisztikai szálloda építkezése kezdődik Pécs belvárosa közelében. A fejlesztés eredményeként a Pécs Medihotel a háromcsillagos szállodák kényelmével várja majd az egészségügyi és turisztikai céllal érkező külföldi és hazai vendégeket.

A városvezetés és a beruházók reménye szerint a háromcsillagos egészségturisztikai hotel szállodai és kiemelt gyógyászati funkciói, valamint a hotel által felkínált változatos turisztikai szolgáltatások és programok ösztönözni fogják a turisták hosszabb itt tartózkodását.

A jövőre elkészülő hotel valahogy így fog kinézni
A jövőre elkészülő hotel valahogy így fog kinézni

A volt Hard Rák Café helyén épülő 6000 négyzetméter alapterületű, 4 emeletes hotelben 92 szoba lesz, összesen pedig 274 pihenésre vágyó turistát tud majd vendégül látni.

A hotel a Rák helyén épül
A hotel a Rák helyén épül

Waller Kornél, a közel egymilliárdos beruházásért felelős Könyvelőház Kft. vezetője elmondta, hogy az épülő Medihotel szolgáltatáskörének kialakításakor kiemelt figyelmet kap a gyógyászati céllal érkező páciensek igényeinek kielégítése. A hotelben helyet kap egy komplett wellness-szint, a komplex egészségügyi szolgáltatásokat pedig – mint például a mozgásterápia, az alvólabor, vagy a teljes állapotfelmérés – az épület egy elkülönülő szárnyában lehet igénybe venni.

"Több turista fog Pécsre jönni"
“Több turista fog Pécsre jönni”

– Pécs nemcsak a kultúra, hanem az élmények városa is, ezért indítottuk el az olyan beruházásokat, mint a Tüskésrét és az állatkert felújítása, a Misina-program, vagy a downhill-pálya megépítése, amelyek még több élményt és kikapcsolódást jelentenek majd a pécsieknek – mondta ünnepi köszöntőjének kezdetén Páva Zsolt.

A városvezető ezután hozzátette, hogy a pécsi turizmust is erősíteni kell, hiszen ha sok a turista, azok pénzt is hoznak a városba. A turisták méltó fogadása pedig ma már rendkívül fontos szempont, ezért van szükség olyan új, korszerű, kényelmes szállodákra, mint amilyen a Medihotel lesz.

Az időkapszula útjára indul
Az időkapszula útjára indul

A beszédek után Páva Zsolt egy időkapszulába helyezte a hotel alaprajzát, majd pedig az ünnepélyes alapkőletétel során eltemette azt.

A Medihotel tesztüzeme a tervek szerint 2015 júniusában indul.

Hirdetés