Újabb turisztikai listán lépett előre Pécs!

Az első negyedéves turisztikai adatok szerint Pécs előrelépett a legkedveltebb települések között, és már a dobogót ostromolja – közölte a foglalási adatokra hivatkozva a Szallas.hu. A tavaly év végi hivatalos statisztikai adatok is hasonlót mutatnak, Pécs ráadásul idén új eseményekkel, fesztiválokkal várja a látogatókat.

Jelentősen növekedett a hotelek, apartmanházak forgalma az első negyedévben-   közölte a szallas.hu foglalási adataira hivatkozva. A friss adatok szerint 8 százalékkal növekedett a turisztikai forgalom az előző esztendőhöz képest. Bár ez természetesen csak egy cég adatait mutatja, a Központi Statisztikai Hivatal nemrég megjelent, a teljes tavalyi évet bemutató országos elemzése is jelentős növekedést mutat. Ráadásul eszerint Baranya megye tavaly az országos átlag felett teljesített: itt ugyanis 10 százalékkal több vendéget regisztráltak, míg hazánk egészét tekintve 7 százalékos volt a növekedés.

turisták, hl02
Tavaly is több turista érkezett

A szallas.hu ismét elkészítette a TOP10-es listáját a legkedveltebb városokról a foglalási adatok alapján. Eszerint Pécs nemhogy szerepel a tíz legkedveltebb magyar város között, de az idei első negyedéves adatok szerint két helyet előrébb is lépett, és már a dobogót ostromolja a negyedik helyével. Azt persze tudni kell, hogy a főváros első helyét aligha fenyegeti veszély, Eger folyamatosan tartja az ezüstérmet. Pécs előtt jelenleg viszont csak Szeged áll. Ami érdekes, hogy a baranyai megyeszékhely több olyan települést is megelőzött – igaz, csak egy-egy helyezéssel -, amely jelentős fürdővel rendelkezik: Hévízt és Hajdúszoboszlót. (A második helyezett Egernek sincs nagyobb akvaparkja, viszont a környéken Egerszalók és Demján is hatalmas élményfürdővel csábítja a vendégeket.)

turisták, hl03
A legnépszerűbb városok között van Pécs

Ráadásul van rá esély, hogy Pécs idén megtartsa a jó helyezését, és folyamatosan ott legyen a TOP10-es listán. A városban több turisztikai újdonság is várja a látogatókat (és persze a helyieket): nemrég nyílt meg az országban látható legátfogóbb egyiptológiai tárlat, a múmiákat, felbecsülhetetlen értékű ókori kincseket október végéig nézhetik meg a látogatók. A fesztiválturizmus is sokakat vonzhat, Pécs több nagyszabású eseményt is rendez idén.

hirdetés
Hirdetés