29 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapHírzónaPécsen fogadták az olimpikonokat

Pécsen fogadták az olimpikonokat

A négy pécsi olimpikon sportoló (közülük Csonka Zsófia, Kenderesi Tamás és Szabó Tünde jelen is volt, Sárosi Laura nem jelent meg), edzőik, felkészítőik, családtagjaik, továbbá a várost Rióban a súlyemelők szövetségi edzőjeként képviselő Gyurkovics Ferenc tiszteletére tartottak ünnepélyes fogadást csütörtökön a Városháza közgyűlési termében.

A résztvevőket először Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a PSN Zrt. vezérigazgatója üdvözölte, örömét, büszkeségét és köszönetét fejezte ki, a kemény felkészüléssel kivívott sikerekért, a város olimpiai képviseletéért. A sportvezető felidézte egyúttal, hogy az önkormányzat által hat éve életre hívott PSN Zrt., mint a város sportéletének legkomplexebb működtetője, milyen utat járt be eddig, és ez – az egyéni felkészüléseken túl – milyen jótékony hatást gyakorolt a megyeszékhely sportjára.

olimpikonokat köszöntöttek, hl09
Közös fotó az olimpikonokkal – Pécs büszke rájuk!

Páva Zsolt polgármester a pécsi önkormányzat, illetve valamennyi pécsi polgár nevében ugyancsak örömét fejezte ki, és gratulált a jelenlévő sportolónak, akik riói szereplésükkel hozzájárultak a magyar küldöttség kiváló teljesítményéhez, hazánk hírnevének öregbítéséhez.

olimpikonokat köszöntöttek, hl07
Kenderesi a pécsieknek is megmutatta az érmét

– Az önkormányzat a sport elkötelezett támogatójaként mindig is fontosnak tartotta a pécsi sportolók részvételét a rangos nemzetközi versenyeken, amelyhez lehetőségei szerint minden támogatást meg is adott. A versenyeken történő eredményes szereplésért az önkormányzat most gratulációját, köszönetét is ki szeretné fejezni az azt kiérdemlő sportolóknak, edzőknek, sportvezetőknek, illetve a felkészítésben, háttérmunkában résztvevő minden közreműködőnek – tette hozzá a városvezető.

A sportolókon kívül megajándékozta a polgármester az edzőket (Kenderesi Tamásé Tari Imre, Turós Máté; Csonka Zsófiáé Csonka Péter, Szabó Tündéé Freier Balázs); továbbá a háttérmunkában résztvevőket (Kenderesi Tamás csapatából dr. Mintál Tibor sportorvost, dr. Járai Róbert pszichológust, Szakál Judit gyógytornászt, Kakas Csilla masszőrt és Ráczné Nyúl Tünde fizioterapeutát; valamint a PVSK elnökét, Czerpán Istvánt).

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő