Hirdetés

Évente egy ingyenes szűrővizsgálatot, valamint a magánegészségügyben tetszés szerint felhasználható fix keretösszeget tartalmaz az az egészségbiztosítási konstrukció, amelyet ősztől vezet be munkavállalóinak – Pécs legnagyobb cégei között elsőként – a BAT Pécsi Dohánygyár. Ezzel a város egyik legnagyobb, közel 1000 embert foglalkoztató munkaadója újabb jelentős lépést tesz dolgozói elégedettségének növelése érdekében.

A mindhárom pécsi telephelyére jellemző, igényes, inspiráló és innovatív munkakörnyezeten túl egyebek közt rugalmas, családbarát foglalkoztatási formákkal, iskolatámogatási utalvánnyal, belső képzésekkel támogatott fejlődési és karrierlehetőségekkel, valamint nyüzsgő közösségi élettel várja meglévő és leendő dolgozóit a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. A három gyártási helyszín közül a legújabb a 2019-ben átadott nikotinpárnagyár, amely Európa egyik legnagyobb gyára a termékkategóriában: itt olyan dohánymentes, szájon át fogyasztható, a hagyományos cigarettához képest kevésbé káros* megoldások készülnek, amelyeket külföldön, közel 30 exportpiacon értékesítenek.

A gazdag juttatási csomag ősztől speciális egészségbiztosítással egészül ki a munkavállalói egészségfejlesztési programok szakértője, az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. részvételével. A minden dolgozóra kiterjedő konstrukció évente egy ingyenes szűrővizsgálatot tartalmaz, amelynek óriási jelentősége van a betegségek megelőzésében és időben történő felismerésében. Szintén része a biztosításnak egy fix keretösszeg, amely igény szerint használható fel a magánegészségügyben.

„A kezdeményezésnek köszönhetően minden nálunk dolgozónak szeretnénk kézzelfogható segítséget nyújtani egészsége megőrzésében”

– fogalmazott Kórósi Péter, a BAT Pécsi Dohánygyár termelési egységének HR vezetője. Így a szolgáltatáshoz az is hozzátartozik, hogy szükség esetén a dolgozók hatékony segítséget kapjanak a szükséges orvosi kezelések megszervezésében, ami lerövidíti a várakozási időt, illetőleg felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

„Az elmúlt időszak kihívásai, különösen a világjárvány fokozott figyelmet irányítottak arra, mennyire fontos a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme”

– tette hozzá Kórósi Péter. Szerinte az ősztől nyújtott szolgáltatás előremutató és minden igényt lefedő eszköz, hiszen a már említett tényezőkön túl szükség esetén a munkavállalók a családtagjaikra is kiterjeszthetik a biztosítást.

Juttatási csomagjának bővítésével újabb lépést tesz dolgozói elégedettségének növelése irányába a BAT Pécsi Dohánygyár, amely szeptemberben ismét több mint ezer fős családi nappal kedveskedett dolgozóinak.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

(x)

Hirdetés