Pécsett is megünnepelték az óceánok világnapját

Hirdetés

Június 8-án tartják világszerte az óceánok napját. Ugyan itthonról igen távolinak tűnhetnek ezek a hatalmas víztömegek, mégis mindannyian függünk tőlük. Hogy erre felhívják a figyelmet, a pécsi állatkert munkatársai tematikus programokkal készültek. 

A pécsi zoo akváriumaiban és medencéiben rengeteg tengeri és óceáni faj kapott helyet: a közkedvelt borjúfókáktól, az aranyos bohóchalakon át, egészen a misztikus medúzákig. Az intézményben rendszeresen megtartják a víz világnapját, hiszen a hihetetlenül fontos elem nélkül nem élhetnénk mi, emberek sem – nem árt néha rávilágítani, hogy takarékosan, jól bánjunk vele.

Vass Adrienn zoopedagógus ötlete alapján 2023-ban pedig újabb izgalmas esemény került a programnaptárba, a június 8-ai világnap alkalmából tartottak több vezetett túrát:

a jelentkező látogatók megismerkedhettek a cápák érdekes anatómiájával, a korallok lenyűgöző világával, sőt, azt is megtudhatták, hogy a kék bálna nyelve elefántméretű.

Hasonló programokra sor kerülhet később is, főként azokban az időpontokban szeretne ilyen benti vezetéseket tartani Vass Adrienn, mikor az időjárás nem megfelelő a zoo kinti kifutóinak megtekintésére.

– Óvodásoknak szeretném például bemutatni az állatkerti „mesehőseinket”, de a mélység titkairól is többször beszélgetünk majd a tervek szerint. A garantált programokat akkor is  megtartjuk, ha kevesebb a jelentkező, de természetesen minél több érdeklődőt igyekszünk megszólítani – nyilatkozta lapunknak a zoopedagógus.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés