24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekPécsett járt Varju László

Pécsett járt Varju László

 A Demokratikus Koalíció országjárásának pécsi állomásán Varju László tartott fórumot a párt helyi szervezetében dolgozóknak, majd sajtótájékoztatón ismertette a DK terveit.

A legnagyobb ellenzéki párt a közelmúltban készítette el „Leplezd le Orbánt” című kiadványát, amelyet egymillió példányban nyomtattak ki, és terjesztenek az egész országban. Ennek kapcsán járják a DK politikusai a településeket. Most Varju László, a párt alelnöke látogatott Pécsre, hogy a helyi szervezet munkatársaival találkozzon. Az esemény után sajtótájékoztatót tartott, amelyen a DK előtt áll feladatokról beszélt.

– Az árnyékkormány megalakításával világos alternatívát akartunk képezni az Orbán-rendszerrel szemben – jelentette ki a politikus. – Most egy program készítése zajlik, ez lesz a mi ajánlatunk. Ennek a programnak a vitája zajlik jelenleg szerte az országban, ami jövő tavaszig szeretnénk lezárni. Utána egy nagyon világos álláspontunk lesz arról, hogy mit szeretnék a gazdaságpolitikában, környezetvédelemben, energiapolitikában.

A „Leplezd le Orbánt” aztért csinálták meg, mert meg akarják mutatni az embereknek, hogy szerintük egy hazug világot épített ki a miniszterelnök, amelyben az őszinte és tiszta gondolatoknak nincs helye.

– Azt tapasztaljuk, hogy az emberek fogékonyak erre, mert láthatóan nagyon dühösek erre a rendszerre – szögezte le Varju. – Világos számukra, hogy becsapták őket. A mi ajánlatunk egy szociáldemokrata ajánlat, amit ha le akarok egyszerűsíteni úgy néz ki, hogy legyen miből megélni, legyen legalább három havi megtakarítása az embereknek és aki bérből, fizetésből él, az legalább egy hétre az évben el tudjon menni üdülni. Ezt a három dolgot szerintünk garantálni kell az embereknek.

A DK pécsi elnöke, Zag Gábor arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy amióta elkezdték kiosztani új kiadványukat, Baranya szinte minden településére ellátogattak már, és személyesen találkoztak az emberekkel. Zag bízik benne, hogy egy európai Magyarország igénye egyre többekben fogalmazódik meg, ezt pedig szerinte a DK tudja megvalósítani.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő