23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapSportLabdaNegyedik légióst igazolt a Rátgéber Akadémia

Negyedik légióst igazolt a Rátgéber Akadémia

Az NB I. A csoportban szereplő NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata szerződtette a szerb-bosnyák Nemanja Nikolicsot.

Az újoncként az élvonalban szereplő NKA kégy győzelem mellett öt vereséggel kezdte a szezont, azonban már így, a bajnokság elején „megérleztek” a sérülések is. A csapat egyik legjobbja, Fahrudin Manjgafics például több meccset is kénytelen volt kihagyni, igaz úgy tűnik, a szombati, Honvéd elleni hazai derbin már visszatérhet a pályára. Mellett Kovács Péter sem teljesen egészséges, Kollár Bence pedig még egyszer sem tudott a csapat rendelkezésére állni a szezonban.

Minden bizonnyal ezért is döntött úgy a csapat vezetése, hogy újabb légióst igazol, ezzel is bővítve Goran Tadics vezetőedző variációs lehetőségeit. A klub bejelentette, hogy szerződtette a szerb-bosnyák Nemanja Nikolicsot. A 25 éves, 198 centi magas, 1-2-3-as posztokon bevethető kosaras ajánlólevele egyáltalán nem rossz, hiszen a szon eddigi részét a szerb Novi Pazar együttesében töltötte, ahol impozáns, 14,6 pontots, 3,7 lepattanós, 6,6 gólpasszos átlagot produkált.

Milan Luzsaics, Ibrahim Durmo és Fahrudin Manjgafics után így Nikolics az NKA negyedik légiósa.

– Az érkezésével egyértelműen több tapasztalt kosaras lesz a rotációnkban, ami nagyon sokat jelenthet – nyilatkozta a klub honlapján Goran Tadic vezetőedző. – Nemanja tehetséges, ráadásul jó formában érkezett: ő volt a szerb liga legjobb játékosa az elmúlt két hónapban. Ő egy magas bedobó, akit az egyes, kettes és hármas poszton is lehet használni, szeret passzolni, és jobbá teszi a többi játékost. Természetesen időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon, mi pedig segíteni fogunk neki ebben, valamint a csapatszellem fejlesztésében

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő