29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletSzéttépte a Miskolcot a PVSK

Széttépte a Miskolcot a PVSK

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata továbbra is veretlen az NB I. B Piros csoportjában, miután remek játékkal, 41 ponttal legyőzte a MEAFC-ot hazai pályán.

Bár a pécsiek egyik alapembere, a korábbi válogatott center, Horti Bálint megbetegedett, ami miatt ki kellett hagynia csapata péntek esti bajnokiját, ez meg sem kottyant a Párducoknak. A PVSK nélküle is örömjátékot mutatott be a MEAFC-Miskolc ellen, ami bizony el is nyerte a szurkolk tetszését.

Pedig nem indult jól a meccs hazai szempontból, az első percekben 3-4 ziccert is elrontott egymás után Szrecsko Szekulovics együttese. Az álmoskás kezdés után aztán begyújtotta a rakétákat a Panthers, ezúttal gyakorlatilag a meccs végéig ki sem fogyott belőlük a hajtóanyag.

A PVSK végig nagy temptó diktált, amit a MEAFC képtelen volt tartani. Azzal pedig a vendégek valóban nem kezdhettek semmit, hogy a pécsieknél gyakorlatilag bárki is volt épp pályán, az hozzá tudott tenni a játékhoz. Halász a padról beszállva adott ritmust a csapatnak, Bíró az első félidőben uralta a támadásokat, Mokánszki remekül oldotta meg azt a helyzetet, hogy Horti hiányában egyedüli magasember maradt a PVSK-bak, Antóni remek védekezése mellett a második félidőben a pontokat is elkezdte szállítani, a fiatal Ravasz bevert négy triplát, Frank pedig a szezonban a legjobb teljesítményét nyújtva jutott el 10 pontig.

Ezúttal valóban nem volt gyenge láncszem a hazai együttesben, aminek az eredményjelzőn is láthattuk a következményét: 41 ponttal nyerte meg a meccset a Pécs.

Kilenc forduló után így továbbra is hibátlanul áll a tabella élén Szrecsko Szekulovics gárdája, amely számára most következnek az igazi rangadók. Jövő héten a BKG vendégei lesznek Bíróék, aztán jön Pécsre a Fót, Budapesten a MAFC-nál játszik a Vasút, hogy végül a Vasas elleni rangadóval zárják az évet. Most jön tehát a java!

PVSK-Veolia–MEAFC-Miskolc 115-74 (26-22, 30-17, 31-24, 28-11)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 9. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 300 néző.
PVSK-Veolia: Micsovics 13, Németh A. 5, Plézer 6/6, BÍRÓ O. 16/6, MOKÁNSZKI 16/6. Cs.: ANTÓNI 14/3, Molnár M. 7, HALÁSZ 11, RAVASZ 12/12, FRANK 10/6, Harka 2, Lázár 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
MEAFC-Miskolc: TÓTH B. 12, Kozák M. 4, Velkey 5/3, Ragályi 4, CZIRBUS 13. Cs.: Kozák B. 8, Pintér 6/3, Gerőcs 3, Lippai 8, Sándor B. 8/6, Gadus, Debreczeni. Vezetőedző: Váczi Péter.

Fotó: Bertusz Dávid / PVSK

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő