Hirdetés

Kihirdették a 42. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait. Három pécsi művész, Ruprech Judit, Kölcsey-Gyurkó Sára és Biczó Zsolt alkotásait is elismerték.

„A nyertes képek a mai magyar valóságot adják vissza. Vannak nagyon szép képek, ugyanakkor a valóságos helyzetet is ábrázolják” – idézi a National Geographic Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnökének szavait a budapesti sajtótájékoztatóról.

A pályázatra ebben az évben 250 fotográfus 2470 pályaművel, összesen 6801 képpel nevezett.

Az anyagból április 11-től a budapesti Capa Központban nyílik kiállítás, ezen a díjazott munkákon felül további, magas színvonalú pályaműveket is bemutatnak.

A zsűri elnöke idén Szlukovényi Tamás volt, a testület tagjai Stéphane Arnaud, Adrian Evans, Bócsi Krisztián és Szabó Bernadett voltak.

Három pécsi fotós is rangos díjat nyert.

Természet és tudomány sorozat kategóriában a szabadfoglalkozású Ruprech Judit győzött, ő a fenntarthatósági különdíjat is megkapta.

A Mindennapi élet sorozat kategóriában a szabadfoglalkozású Kölcsey-Gyurkó Sára nyert megindító képsorával:

Biczó Zsolt pedig a Mindennapi élet (egyedi) kategóriában lett a második helyezett. (Illetve bezsebelte a harmadik helyezést streetfotó kategóriában a Magyarország 365 fotópályázaton is.)

A kép forrása: sajto-foto.hu

A díjazottak képei ide kattintva tekinthetők meg.

Hirdetés