10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálPécsi orvosokat és ápolókat tüntettek ki Semmelweis-nap alkalmából

Pécsi orvosokat és ápolókat tüntettek ki Semmelweis-nap alkalmából

Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” 1818. július elsején született. Ez a nap a magyar egészségügy napja, amikor megemlékezünk az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról. Semmelweis-nap alkalmából a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ vezetése idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal adományozott kitüntetéseket az intézmény azon munkatársainak, akik a betegek gyógyítása terén végzett kiemelkedő munkájukkal a PTE Klinikai Központ jó hírnevét öregbítették, az intézmény fejlődése, elismertsége érdekében elévülhetetlen érdemeket szereztek.

A ma délelőtt tartott ünnepség keretében az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét adta át Szigeti Szabolcs egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár Bukovics Gyulánénak, a PTE Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika volt munkatársának és a Pécsi Hasadék Munkacsoportnak a hosszabb időn át kimagasló színvonalon végzett munkájukért. Utóbbi nevében Dr. Vástyán Attila, a munkacsoport vezetője vette át az elismerést.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott sok éven át végzett kiemelkedő gyógyító, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért Dr. Bódisné Prof. Dr. Zámbó Katalinnak, a PTE KK Nukleáris Medicina Intézet korábbi vezetőjének, Prof. Dr. Czirják Lászlónak, a PTE KK Reumatológiai és Immunológiai Klinika leköszönő igazgatójának, továbbá Prof. Dr. Komoly Sámuelnek, a PTE KK Neurológiai Klinika előző vezetőjének.

A PTE Klinikai Központ Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományozott Tóth Mariannának, a PTE KK Sebészeti Klinika ápolásszakmai igazgatóhelyettesének több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Elnöki Dicséretben Hetvenegy klinikai munkatárs részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő