12 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapAbszolút PécsPécsi siker a Szép Magyar Beszéd országos versenyen!

Pécsi siker a Szép Magyar Beszéd országos versenyen!

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola Gimnáziumának végzős diákja, Csikós Balázs Kazinczy-érmet szerzett az 52. Szép Magyar Beszéd versenyen, Győrben.

2017. április 21-22-23-án zajlott a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny 52. Kárpát-medencei döntője Győrben. A Péchy Blanka által alapított versenynek hagyományosan a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium ad otthont. A háromnapos vetélkedőn közel százötven gimnáziumi és szakközépiskolás tanuló mérte össze tudását, közülük mintegy harmincan a határon túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról, Szlovákiából és a Vajdaságból érkeztek.

Csikos_Balazs_Magdi

Pécs város gimnáziumait ketten képviselhették a versenyen, egyikőjük volt Csikós Balázs, a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola Gimnáziumának 12.-es tanulója, aki Kazinczy-érmet vehetett át vasárnap. Balázst a versenyre Minárik Tamás, iskolánk Kazinczy-díjas magyartanára készítette fel. Az anyanyelvi versenyen most is egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasni. Ez idén Keresztury Dezső: Arany géniusza című esszéje volt.

A 12 tagú zsűri három bizottságban értékelte a versenyzőket Dr. Balázs Géza, tanszékvezető egyetemi tanár, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke; Szakonyi Károly, Kossuth-díjas író és Dr. Kováts Dániel Kazinczy-díjas főiskolai tanár elnökletével.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő