Hirdetés

Óriási pécsi siker! A szakmabeliek egyik legrangosabb eseményén, az Év Műkörmöse versenyen diadalmaskodott Csernák Alexa. A fiatal lány lapunkkal most megosztotta élményeit és megmutatta izgalmas, művészien kidolgozott alkotását.

Idén is megrendezték a hazai műkörmösök egyik legnagyobb versenyét, ezúttal négy versenyszám állt nyitva a nevezők előtt: a kezdők is megmutathatták tudásukat, a nyílt kategóriában pedig kizárólag extrém körmökkel lehetett nevezni ugyancsak sík- és 3D-díszítéssel – szigorú szakmai kritériumok alapján.

A körmöket „otthon” készítették el a pályázók, majd a művekről fotókat küldtek be, amelyek alapján az összkép, a látott technikai megoldások, és természetesen a minőség döntötte el, melyik beküldött munkát értékelte a legjobbnak a szakmai zsűri.

Csernák Alexa pedig nyílt kategóriában győzedelmeskedett!

Az első helyet szerezte meg sík díszítéssel elkészített extrém körömkompozíciójával. A díjat Szegeden vehette át október 2-án a Kedvenc Műkörmösök Napja rendezvény keretében.

A verseny idén egyébként a Föld kincsei téma köré épült, a munkát beküldő versenyzőknek csatolnia kellett egy rövid ismertetést a megálmodott műhöz, a pécsi tehetség a következőket fogalmazta meg alkotásáról:

[su_quote]

A téma láttán egyből éreztem, hogy ez annyira aktuális, mint amennyire a szívügyem. Hirtelen elözönlöttek az ötletek. Sokat vacilláltam a tematikán, végül úgy döntöttem, az a legjobb, ha azt adom, ami önazonos. Egy koncepcióra szűkítettem a kört, és egy teljes hetembe telt a tervezés-elkészítés-dokumentálás, ha nem éreztem valamit tökéletesnek, leszedtem és újrakezdtem.

Szerettem volna a Föld kincseit a saját értelmezésemben megmutatni, így esett a választásom a természet alapszínére, a zöldre. Megjelenítettem a smaragdot mint ásványt, a növényzetet mint az élet alapját, az állatot – itt a Föld teremtéstörténetének ikonikus alakjaként a kígyót választottam, az embert, nőt, mint Éva, Földanya testesíti meg, mely életet képes adni. Az arcot alapjában véve a Csúfok című regény borítója ihlette, mely olyan korban játszódik, mikor az ember már eltávolodott a természettől, és harcát vívja ennek hátrányaival. A jelen kor társadalmi és globális problémáinak hasonlóságai miatt úgy éreztem, a koncepciómban a helye. Végül mint égi jelenséget a sarki fényt vittem bele a kompozícióba.

A háttér kusza mivolta szintén a jelen kor káoszát idézi elő, ezt megkoronázandó a termékmegjelenítésnél szándékosan választottam a zöld komplementerét, a piros árnyalatokat. Hálásan köszönöm az élményt, amit ez a verseny adott.[/su_quote]

És akkor íme a csodálatos mű:

Sokan gondolhatják, hogy ezekkel a hosszú körmökkel nehéz lehet létezni, bármit megfogni, mosogatni, de Csernák Alexa hangsúlyozta, a művészi kreációk kizárólag versenyre készülnek, az alkotó képzeletének pedig csak a versenykiírás szabhat határt.

Készül az újabb kreatív köröm

A fiatal lány egyébként kizárólag kézzel festi a mintákat a körmökre, mivel úgy véli, minden nő egyedi, így különleges, egyedi darabokat érdemel.

Hirdetés