Pécsre érkezett a Magyar Jégkorong Szövetség toborzó programja, a Gyere hokizni! roadshow. Idén Orbán Attila háromszoros magyar bajnok és egyszeres magyar kupa-győztes jégkorongozóval járják az ország településeit, hogy népszerűsítsék a sportágat.

A Gyere hokizni! toborzó programot 5 évvel ezelőtt indította el a Magyar Jégkorong Szövetség, amelynek keretében minden évben 30 településre látogatnak el. A csapat november 29-én érkezett Pécsre – adta hírül a PSN Zrt.

A Cserepka Iskola és a Bánki Donát utcai Általános Iskola első és második osztályos tanulói találkozhattak Orbán Attila jégkorongozóval, sőt, még a szövetség kabalaállata Csúszka, a jegesmedve is ellátogatott az intézményekbe, hogy hokis ajándékokat adjon a gyerekeknek.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke elmondta, az országos roadshow keretében azokat a településeket keresik fel, ahol egyesületi keretek között lehet jégkorongozni, de szükség van a toborzásra. Évente így csaknem 30 helyszínen népszerűsítik a sportágat, köztük Pécsett is. A toborzón a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola jégkorong szakosztályának edzői és játékosai is részt vettek.

Hirdetés